奶油蘑菇酱鸡肉非常好吃,因为鸡肉的味道与蘑菇和奶油酱的味道完美融合。蘑菇为菜肴增添了浓郁的风味,同时还提供了额外的质感。
Priprava piščanca v kremni gobovi omaki je odlična izbira za različne priložnosti, kot so večerje s prijatelji ali družinskimi člani ali romantična večerja. Poleg tega je enostaven za pripravo in vsebuje obilico beljakovin, kar ga naredi za zdravo in hranljivo jed.
Piščanec se ujame skoraj vsemi začimbami in omakami.
Če ste ljubitelj tega mesa, potem ga pripravite v kremni gobovi omaki, kombinacija sestavin je odlična, najbolje pa je, da to jed postrežete s pire krompirjem in grahom.
Piščanec v kremni gobovi omaki
组成部分
- 1 kg belega mesa
- 45 g moke
- 根据需要的香料 酱料:
- 2汤匙无盐黄油
- 3 srednje čebule
- 5 strokov česna
- 1 čajna žlička timijana
- 25 g moke
- 1 l piščančje juhe (jušne kocke)
- 300毫升牛奶
- 2汤匙柠檬汁
- 20 gob
- 240 ml smetane za kuhanje
方向
- Meso narežemo na kocke, nato pa stresemo v skledo. Potresemo sol in poper. Po želji lahko dodamo še nekaj začimb.
- Meso popečemo v globoki ponvi, v kateri smo segreli malo olja.
- Meso odstranimo. V posodo, kjer se je peklo meso dodamo maslo, in ko se stopi, dodamo drobno sesekljano čebulo.
- Posolimo in potresemo s timijanom ter premešamo. Ko se čebula zmehča, dodamo moko in premešamo. Nato zalijemo z juho (naredimo jo tako, da v litru vode razredčimo piščančjo jušno kocko).
- Dobro premešamo, da ni grudic, nato prilijemo mleko in limonin sok. Kuhamo, dokler ne zavre, nato dodamo narezane gobe in vrnemo meso.
- Solimo in popramo po potrebi, premešamo, pokrijemo in zmanjšamo temperaturo. Kuhamo še 20 minut.
- Dodamo smetano za kuhanje, premešamo in kuhamo še 5 minut.