早餐是许多人一天中最喜欢的一餐,但由于荷包蛋是最难准备鸡蛋的方法之一,因此您通常不会将其作为早餐。这些鸡蛋是不带壳煮的,其制备方法有时甚至会让烹饪专家感到头疼。然而,通过一些技巧和一点练习,确实可以做出看起来完美无缺的荷包蛋。
Poširano jajce – Trik 1
Najprej je pomembno, da lonec napolnite z vodo, jo solite in pustite, da se segreje. Jajce razbijte in ga dajte v manjšo skodelico, nato pa previdno potopite v vodo. Jajca kuhate dve do štiri minute – odvisno od želene trdote.
Poširano jajce – Trik 2
Pomembno je, da sveža jajca vzamete iz hladilnika tik pred pripravo, saj je struktura hladnega beljaka veliko boljša, hladen rumenjak pa potrebuje več časa, da se segreje; beljak se bo strdil, rumenjak pa bo ostal izjemno mehak.
Poširano jajce – Trik 3
Vodo segrevajte na srednjem ognju, da jajce ne razpade ali prehitro zavre. Po kuhanju na prtiček odložite jajce, da le ta vpije vso odvečno tekočino.
Če pa poširana jajca ne izpadejo tako, kot ste si zamislili, jih poskusite poširati v pekaču za mafine ali silikonski pekaču.