Gorenje 烤箱就像奇迹的小工厂。凭借他们新一代具有分步烘焙功能的厨房电器和厨师Binet Volčič,这次他们为我们准备了美味的烤chompa。最重要的是,未来几天将举行有奖游戏,正确回答有奖问题即可赢得主厨 Binet Volčič 烹饪门户网站上为期一个月的在线烹饪课程。
Zdrave in okusne jedi niso odvisne le od delovanja pečice. Pomembna je tudi naša angažiranost, znanje ter čas. V podjetju Gorenje so se odločili, da želijo uporabnikom omogočiti čim bolj preprosto pečenje z vrhunskimi rezultati, zato so zapletene procese pečenja hrane pretvorili v enostavne programe. V svojih 60-ih letih poglobljenih raziskav v svetu peke in kuhe ter edinstvenih kulinaričnih užitkov, so našli rešitev v novi generaciji kuhinjskih aparatov Gorenje, ki jih za nas predstavlja priznani kuharski mojster 拜恩·沃尔西奇.
Kaj je koračno pečenje?
Prva prednost, ki jo danes predstavljamo, je tako imenovano koračno pečenje 或者 Step by Step. V programu lahko tako uporabniki vnaprej določimo več zaporednih korakov postopka peke ter tako pripravo tudi najzahtevnejših jedi spremenimo v popolnoma preprosto. Številne jedi med pečenjem zahtevajo spremembo temperature. Ta način uporabe bo še kako prav prišel pri peki kruha, piščanca ali lazanje.
Z Binetom Volčičem smo tokrat s pomočjo funkcije koračno pečenje pripravili slastno pečeno čompo.
Sestavine za pripravo pečene čompe (za 4 osebe):
- 4 veliki škrobnati krompirji
- 200 g grobe morske soli
- 200 g kisle smetane
- 100 g sira ementalca
- šopek svežega peteršilja
- 胡椒
- 6 rezin hamburške slanine
- 1个西红柿
- 1 mlada čebulica z zelenjem
1. Spodnje in zgornje grelo z ventilatorjem, 200℃,60分钟
2. Spodnje in zgornje grelo, 140°C, 40 minut
Krompir dobro operemo. V ognjevarno posodo ali pekač stresemo grobo sol, nanjo položimo krompirje enega zraven drugega ter postavimo v predogreto pečico na 3. nivo. Pečemo v dveh korakih, kar omogoča pečica Gorenje. Medtem v posodi zmešamo skupaj kislo smetano, nariban sir in fino sesekljan peteršilj. Začinimo z malo popra. Rezine slanine narežemo manjše koščke in popečemo v ponvi, da postanejo hrustljave. Ko je krompir pečen, ga zarežemo na vrhu in razpremo ter vanj naložimo žlico kisle smetane in sira, koščke drobno narezanega paradižnika in mlade čebulice, na vrhu pa posujemo s hrustljavo slanino.
V prihodnjih dneh ne pozabimo odgovoriti na enostavno vprašanje in sodelovati v 有奖游戏 za enomesečni kuharski tečaj na kuharskem portalu 厨师 比奈·沃尔西奇。