侍酒师是一个通常与葡萄酒相关的职业。您知道吗,这里还有侍酒师!这位被质疑的专家是做什么的?就像葡萄酒侍酒师所做的那样。在餐馆里,他会建议客人哪种水适合哪种菜。但每种水都是一样的。事实上,就像葡萄酒一样,瓶装水彼此之间也有很大不同,美国唯一的水侍酒师 Martin Riese 将能够告诉您更多相关信息。
Sommelier za vodo je eden zadnjih ”modnih krikov” kulinarike, poklic pa se je pojavil leta 2005 v Italiji. Tovrstni sommelierji so sposobni po okusu prepoznati različne vrste vode in gostom svetovati katero vodo naj pijejo k določeni hrani.
阅读更多: 依云 & Alexander Wang – 因为好水就是艺术
Morda se vam zdi, da je izbira zelo omejena, a ne pozabimo, da ob običajnih vodah obstaja tudi tista z mehurčki (mineralna voda) in ta ima lahko zelo različne količine CO2 plina in različno vsebnost in vrsto mineralov. Ob ribah tako priporočajo vodo s čim manj minerali in brez mehurčkov, k mesu mineralna voda s precej CO2 in veliko mineralnih usedlin, k testeninam vodo s prgiščem mehurčkov in k sladici vodo s sladkimi mineralnimi usedlinami. Še več pa naj vam zaupa kar Martin Riese, edini poklicni sommelier za vodo v ZDA.