fbpx

Zgodovina v barvah: obarvane znamenite črno-bele fotografije

Črno-bele fotografije spremenjene v barvne

Ko se spominjamo preteklosti, si jo pogosto zamišljamo v črno-beli barvi. Navsezadnje je večina fotografij iz prve polovice 20. stoletja monokromatska. Po zaslugi umetnice Marine Amaral lahko zdaj na zgodovinske trenutke iz preteklosti gledamo v povsem novi, barvni luči, saj jim je dodala barve. Oglejte si (po)obarvane znamenite črno-bele fotografije.

Črno-bele fotografije imajo svoj čar, a pogosto se sprašujemo, kako bi bilo vse skupaj videti v barvah. Marina Amaral je navdušena nad zgodovino in Photoshopom, in ker se je spraševala tisto, kar se sprašuje večina, so obarvane zgodovinske črno-bele fotografije nekakšna logična posledica. Z njimi lažje in bolj čustveno podoživimo pretekle trenutke (družinske fotografije 埃尔维斯·普雷斯利, utrip New Yorka, samozažig meniha ipd.), saj barve učinkujejo bolj osebno.

阅读更多: Kako vidite sami sebe in kako vas vidi vaš pes

Kot pravi avtorica, ob pogledu na barvno fotografijo lažje podoživimo ujeti trenutek, ki se zdi manj odmaknjen kot pri črno-beli fotografiji. Oglejte si spodnje posnetke in vedeli boste, o čem govori.

更多信息

更多关于作者的信息:
marinamaral.com

自2004年以来与您同在

从年 2004 我们研究城市趋势,并每天向我们的追随者社区通报最新的生活方式、旅行、风格和激发激情的产品。从 2023 年开始,我们将提供全球主要语言的内容。