fbpx

Zgodovina v barvah: obarvane znamenite črno-bele fotografije

Črno-bele fotografije spremenjene v barvne

Ko se spominjamo preteklosti, si jo pogosto zamišljamo v črno-beli barvi. Navsezadnje je večina fotografij iz prve polovice 20. stoletja monokromatska. Po zaslugi umetnice Marine Amaral lahko zdaj na zgodovinske trenutke iz preteklosti gledamo v povsem novi, barvni luči, saj jim je dodala barve. Oglejte si (po)obarvane znamenite črno-bele fotografije.

Črno-bele fotografije imajo svoj čar, a pogosto se sprašujemo, kako bi bilo vse skupaj videti v barvah. Marina Amaral je navdušena nad zgodovino in Photoshopom, in ker se je spraševala tisto, kar se sprašuje večina, so obarvane zgodovinske črno-bele fotografije nekakšna logična posledica. Z njimi lažje in bolj čustveno podoživimo pretekle trenutke (družinske fotografije Elvisa Presleyja, utrip New Yorka, samozažig meniha ipd.), saj barve učinkujejo bolj osebno.

PREBERITE ŠE: Kako vidite sami sebe in kako vas vidi vaš pes

Kot pravi avtorica, ob pogledu na barvno fotografijo lažje podoživimo ujeti trenutek, ki se zdi manj odmaknjen kot pri črno-beli fotografiji. Oglejte si spodnje posnetke in vedeli boste, o čem govori.

Dodatne Informacije

Več o avtorici:
marinamaral.com

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.