fbpx

6 nasvetov pri ustvarjanju fotoknjige poletja

Zadnjič posodobljeno:

Poletje se je poslovilo in zagotovo ste uspeli v njem ujeti številne nepozabne trenutke. Naj ti ostanejo z vami, zato si ustvarite svojo fotoknjigo poletja. Za lepo shranjene spomine uporabite fotoprogram in aplikacijo CEWE Fotosvet. V nadaljevanju vam predstavljamo nasvete, kako oblikovati fotoknjigo.

1. Spoznajte se s fotoprogramom in aplikacijo CEWE Fotosvet

Vsak napredek se začne s pozitivno naravnanostjo, CEWE orodja za oblikovanje pa so zasnovana tako, da so uporabnikom prijazna, intuitivna in preprosta za uporabo. Vsak, ki uporablja internet, zlahka obvlada postopek oblikovanja CEWE izdelkov in tega se tudi sam zave po oblikovanju prvega CEWE izdelka.

2. Kot temo svoje fotoknjige si izberite eno potovanje ali določeno časovno obdobje

Ena od začetniških napak, ki jih stori večina novih CEWE uporabnikov je, da želijo v eno fotoknjigo stlačiti fotografije raznoraznih dogodkov zadnjih 5, 10 ali celo 20 let. V določenih primerih je to dobra izbira, fotografije se lahko razporedijo v logično zaporedje, vendar po izkušnjah vam svetujemo, da zaradi estetskega, vizualnega, organizacijskega in tematskega smisla, pri oblikovanju svoje fotoknjige izberete eno temo, dogodek ali časovno obdobje. Če ste letošnje poletje preživeli na daljšem potovanju, naj bo fotoknjiga namenjena le temu, na primer Santorini 2021, Potepanje po Skandinaviji, Portugalska,… V kolikor ste si privoščili več manjših izletov, lahko dogodke kronološko razporedite in predstavite, na primer Raziskovanje Slovenije, Road trip po državah bivše Jugoslavije, Kampiranje 2021, …

3. Vnaprej si pripravite mapo s fotografijami, ki jih želite vključiti v svojo fotoknjigo

To je eno najpomembnejših pravil. Če imate na primer 600 fotografij določenega dogodka, a želite v svojo fotoknjigo vstaviti 50 ali 60 fotografij, je zelo pomembno, da predhodno naredite ožji izbor fotografij in jih shranite v ločeno mapo, ki jo potem odprete v CEWE fotoprogramu. V kolikor želite v poletno fotoknjigo vključiti več izletov, vam svetujemo, da za vsak dogodek ustvarite ločeno mapo.

4. Izkoristite Asistenta v fotoprogramu

Potem ko naložite mape z izbranimi fotografijami, sledi razporeditev fotografij po straneh. CEWE fotoprogram je zelo enostaven za uporabo, za tiste, ki pa se oblikovanja fotoknjige lotevate prvič, pa vam svetujemo, da uporabite CEWE Asistenta, ki vam bo sam ponudil predlog razporeditve fotografij. Če vam razporeditev ne bo všeč, jo lahko vedno spremenite ali prilagodite svojemu okusu.

5. Vstavite 3 – 4 fotografije na stran

Kljub temu, da je CEWE tisk na vrhunskem nivoju in kvaliteta materialov premijska, vam svetujemo, da na vsako stran vstavite 3 – 4 fotografije, tako da bodo dovolj ostre in bodo prišle do izraza. Celo pri največjih formatih, strani z manjšim številom fotografij izgledajo veliko bolj pregledno. Namesto velikega števila fotografij, raje dodajte še kakšna besedila ali poletne kliparte.

6. Izberite priljubljen format in primerno vezavo fotoknjige

V CEWE ponudbi lahko izbirate med številnimi različnimi formati in vezavami. V kolikor imate veliko panoramskih posnetkov čudovitih razgledov in sončnih zahodov, vam svetujemo, da izberete plosko vezavo in vstavite panoramske fotografije čez obe strani. Tako bodo prišle zares do izraza. Prav tako je v primeru panoramskih fotografij najboljša izbira format Velika panorama ali format XXL panorama.

Namig

Do konca septembra pri CEWE poteka največja akcija v letu na VSE CEWE FOTOKNJIGE! Pri naročilu katerekoli fotoknjige, prejmete kar 50 strani po ceni 26! Uporabi kodo: CEWESEPTEMBER.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.