Sem več kakor le možnost! To je zame prava ljubezen!

Foto: Envato
Zadnjič posodobljeno: :

Če si z menoj, bodi samo z menoj. Ne želim biti nekdo, ki ga imaš rad, le ko ti odgovarja.

Vedno zahtevam, da imam prednost. Nočem pol ljubezni ali delne pozornosti. Nočem biti tvoj rezervni načrt. In ne zanimajo me tvoji izgovori, tvoje laži, tvoje prelomljene obljube.

Če me imaš res rad, moraš biti prepričan, da zate obstajam samo jaz in nihče drug. Ne ženska ne moški.

Moraš dokazati svojo zvestobo. Pokazati mi moraš, da bom edina, ki te bo ljubila. Moraš mi dati občutek, da sem varna in dovolj razlogov, zakaj me ne bi smelo skrbeti, da se boš zapletel v drugo ljubezensko razmerje.

Zaslužim si, da sem več kot druga možnost, več kot le premišljevanje. Nisem tista oseba, s katero se družiš samo zato, ker nimaš druge izbire. Nisem tvoj načrt B, če načrt A ne deluje. Nisem zamenjava.

Nisem nekdo, ki ga pokličeš samo, ko potrebuješ pomoč ali ko si osamljen, drugače pa ga ignoriraš. Nisem nekdo, ki ti je na razpolago, ko si jezen na ves svet, in se želiš pritoževati, vendar te ni ob meni, ko sem v isti situaciji.

Nočem, da si z menoj in se pretvarjaš, se obnašaš, kot da sem ljubezen tvojega življenja, samo zato, ker te je oseba, ki je bila s teboj pred menoj, razočarala. Prosim, pusti me na miru in me ne dodajaj na svoj dolg seznam, da bi bila ob priložnosti ena izmed možnosti.

Nimam energije in časa, da bi se igrala s teboj ali s kom drugim. Ne zanima me tiho, potrpežljivo čakanje, da se odločiš, kaj si želiš. Bi ali ne bi. Bi bil z njo ali menoj?

Čas ni neomejen. Čas mi je pomemben. Ko se zaljubim, želim biti ljubljena. Ne želim imeti trenutkov dvomov, niti delčka sekunde obotavljanja, niti enega vprašanja v mislih.

Sem to – kar sem. Bodi z menoj ali odidi za vedno. Foto: Bruno Adam / Unsplash

Ko se zaljubiš vame, želim, da postaneš moja številka ena. Želim, da me postaviš na najvišje mesto na svojem seznamu prioritet. Želim, da pri odločanju upoštevaš moja čustva in občutke. Želim, da name ne misliš le, ko si žalosten, ampak tudi, ko si srečen.

Zahtevam, da z mano ravnaš, kot da sem edina oseba na svetu, kot da sem najbolj neverjetno bitje na svetu. Želim biti posebna zate, tako kot boš ti zame.

Ne morem ti dati vsega srca, če si mi ti dal le del svojega. Potrebujem, da si z menoj z vsem srcem. Potrebujem tvoj iskreni – da, ko te vprašam, ali želiš ostati z menoj. Ves čas potrebujem tvojo neomajno poštenost in zaupanje.

Nimam se namena spuščati v nekaj, v kar nisem prepričana. Nočem se počutiti osamljeno. Ne maram te neumne, nevarne, nepremišljene, otročje, nepremišljene, impulzivne ljubezni.

Želim si ljubezen, ki jo lahko obdržim v srcu. Ljubezen, zaradi katere bom mirno zaspala v tvojem objemu, saj vem, da boš zjutraj, ko se zbudim, tam. Vedno boš tam. Ljubezen bo ostala.

Želim osebo, ki me bo izbrala in se borila zame, ne glede na vse. Potrebujem osebo, ki ne bo kršila obljub in bo zvesta. Moškega vrednot!

Nisem možnost, sem ljubezen!

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!