Čokoládová pěna je skvělý dezert, že? Tentokrát vám představujeme veganskou verzi tohoto dezertu připravenou za 15 minut. Níže je recept na veganskou čokoládovou pěnu.
PROTI veganski različici čokoladnega moussa bo navadno mleko zamenjala kokosova smetana, ki več kot odlično zapolni čevlje sicer bolj priljubljene smetane za stepanje. Potrebovali boste eno pločevinko ohlajenega kokosovega mleka a nekaj čajnih žličk vsvojega najljubšega sladkorja (lahko je sladkor v prahu, lahko pa je tudi kakšno sladilo). Da torej stepete kokosovo kremo, najprej na glavo obrnite ohlajeno pločevinko s kokosovim mlekom in pustite, da izteče vsa tekočina. V pločevinki vam tako ostane samo še smetana. To prenesite v skledo in jo stepite. Dodajte sladkor v prahu (ali pa sladilo) in stepajte dalje, da dobite kompaktno smetano.
PŘEČTĚTE SI VÍCE: Recept: Skvělá veganská zmrzlina Snickers
Sestavine za veganski čokoladni mousse:
- 1 skodelica stepene kokosove smetane
- 2 polévkové lžíce neslazeného kakaového prášku
- sladkor v prahu ali sladilo
- maliny
Priprava veganskega čokoladnega moussa:
Stepite kokosovo smetano. Četrtino smetane dajte na stran. Dodajte 2 žlici kakava v prahu in stepajte dalje. Če želite, dodajte še več kakava ali pa dodajte sladkor v prahu (ali sladilo). Čokoladni mousse razdelite v dve skodelici. Dodajte še smetano, ki ste jo prej postavili na stran, in okrasite z malinami. Pa dober tek.