Der er ikke noget bedre end hjemmelavet is! I det følgende præsenterer vi tre enkle opskrifter på hjemmelavet is, der vil imponere dig med deres enkelhed og endelige resultat! Blandt dem finder du en opskrift på sukkerfri is, på frisk is og is, som du kan nyde uden dårlig samvittighed selv mens du er på diæt.
Sezona sladoleda je odprta in tu so že trije preprosti recepti za domači sladoled, ki jih preprosto morate poznati, da se boste lažje spopadali z vročino!
LÆS MERE: Božanski Cookies ‘n’ Cream sladoled z Nutello
4 preprosti recepti za domači sladoled:
Recept za domači sladoled brez sladkorja
Sestavine za domači sladoled brez sladkorja (za 4 osebe):
- 2,5 dl delvist skummet sød fløde
- 2,5 dl skummetmælk
- 0,5 kop usødet kakaopulver
- 2 æggeblommer
- 1 vaniljestang
Postopek priprave domačega sladoleda brez sladkorja:
V kozici počasi segrejemo mleko, a ne dovolimo, da zavre. Dodamo mu vaniljev strok in ga pustimo kuhati na šibkem ognju cca 20 minut. Medtem z ročnim mešalnikom penasto umešamo rumenjake. Po pretečenem času iz mleka odstranimo vaniljev strok, ga prerežemo na polovico in postrgamo semena, ki jih stresemo nazaj v mleko. Pustimo, da se mleko ohladi, ga precedimo in vlijemo v rumenjake. Premešamo in prestavimo v kozico. Tekočini dodamo kakav in kuhamo na šibkem ognju (masa ne sme zavreti!), dokler se ne zgosti. Znak, da moramo kozico odstaviti z ognja, je gosta pena, ki se med mešanjem nabere na žlici. Masi pustimo, da se ohladi, nato pa ji dodamo smetano. Prelijemo v strojček za pripravo sladoleda in sledimo navodilom uporabe. Sladoled nato prestavimo v plastično posod(ic)o in zamrznemo. Pa veselo sladkanje!
Recept za preprost domači sladoled s sadjem
Sestavine za domači sladoled s sadjem:
- 500 ml yoghurt
- 500 ml sød fløde
- 350 g sukker
- 300 g frugt (hindbær, ferskner, jordbær...)
Postopek priprave domačega sladoleda s sadjem:
Najprej na koščke nasekljate sadje in ga z 200 grami sladkorja kuhate, dokler se sladkor povsem ne stopi. Omako nato ohladite in zmiksate, če ne želite imeti v sladoledu celih koščkov sadja. Ko je omaka pripravljena, se lotite stepanja smetane skupaj s 150 grami sladkorja, ki jim dodate še jogurt in malo manj kot tri četrt sadne omake. Dobro premešate in za okoli 10 ur postavite v zamrzovalnik. Po nekaj urah je smiselno maso še enkrat zmiksati, da odstranite morebitne kristalčke. Pred postrežbo sladoled prelijete s preostankom omake. Pa dober tek!
Recept za nizkokalorični sadni sladoled, pripravljen v 1 minuti
Sestavine za nizkokalorični sadni sladoled:
- 2 bananer
- frosne frugter efter eget valg (hindbær, jordbær, kirsebær, blåbær...)
Postopek priprave nizkokaloričnega sadnega sladoleda:
V mešalnik damo najprej banani, ki smo ju narezali/razdelili na srednje debele kose, nato pa dodamo še sadje po lastnem izboru. Miksamo toliko časa, da masa postane mazljiva. In to je vsa umetnost! Pa dober tek!
Recept za domači sladoled iz le dveh sestavin
Sestavine za domači sladoled iz le dveh sestavin:
- flødeskum
- kondenzirano oz. zgoščeno mleko
- dodatki po želji
Postopek priprave domačega sladoleda iz le dveh sestavin:
Smetano za stepanje in kondenzirano mleko stepate s stepalnikom, dokler ne dobite gladke in penaste teksture. Nato po želji le še dodate želeni okus. Lahko se igrate s prelivi, sezonskim sadjem, oreščki, kokosom, piškoti, čokolado, likerjem ipd. Če želite sladoled intenzivnih barv, uporabite živilske barve.