fbpx

Opskrift: guddommelig Cookies 'n' Cream-is med Nutella

Hvis du elsker cremet is og Nutella, er denne opskrift perfekt til dig. Derudover er isen også nem at tilberede, da der kun skal bruges 7 ingredienser.

Za pripravo te božanske sladice ni potreben aparat za sladoled, prav tako mase med hlajenjem ni potrebno mešati. Celoten čas priprave znaša le 20 minut.

Recept za božanski Cookies ‘n’ Cream sladoled z Nutello

Ingredienser:

  • 2 žlici kristalnega sladkorja
  • 5 spiseskefulde vand
  • 285 g sesekljane bele čokolade
  • 3 æg
  • 1 ¼ skodelice smetane za stepanje
  • 8 zdrobljenih piškotov Oreo
  • ⅓ skodelice Nutelle

Behandle:

V večjem loncu skupaj počasi zavremo sladkor in vodo dokler naša tekočina ne postane nekoliko sirupasta. Nato lonec odstavimo in vanj zmešamo še čokolado, dokler se le-ta ne stopi. Potem ločimo rumenjake in beljake ter rumenjake enega za drugim dodajamo v lonec in zmes stepamo dokler ne postane gladka, nato pa lonec postavimo na hladno, da se zmes shladi. V drugi posodi stepemo trd sneg iz beljakov in ga nato postopoma dodajamo zmesi. V ločeni posodi nato še stepemo smetano in jo postopoma dodamo naši zmesi. Nato skodelico z Nutello postavimo v mikrovalovno pečico za približno 20 sekund, da le-ta postane malce bolj kremasta. Naši zmesi vmešamo zdrobljene piškote (nekaj koščkov piškotov lahko pustimo kasneje za okras) in nato približno polovico zmesi položimo v pekač (najbolj primeren je pravokoten pekač za kruh) ter po vrhu pokapamo polovico Nutelle. Sedaj lahko v pekač dodamo še preostalo zmes in jo ponovno pokapamo z Nutello ter na vrh položimo še preostale zdrobljene piškote. Na koncu lahko zmes kar z nožem še malce zmešamo in nato vrh ovijemo s prozorno foljo za živila ter sladoled zamrznemo v zmrzovalniku za 6-8 ur, dokler se le-ta ne strdi. Če želimo sladoled hraniti v zmrzovalniku dlje časa, lahko pekač pokrijemo z aluminjasto foljo. Pa dober tek!

Božanski Cookies ‘n’ Cream sladoled z Nutello.
Božanski Cookies ‘n’ Cream sladoled z Nutello.

Med dig siden 2004

Fra år 2004 vi forsker i urbane tendenser og informerer vores fællesskab af følgere dagligt om det seneste inden for livsstil, rejser, stil og produkter, der inspirerer med passion. Fra 2023 tilbyder vi indhold på store globale sprog.