Chokolade påskeæg er fantastiske. Men hvorfor nøjes med bare fantastisk, når vi kan have det fænomenalt? Sådan er chokoladepåskens "cheesecake"-æg. Lækker.
Da se letos ne boste zadovoljili le z velikim Kinder jajčkom, smo za vas pripravili čokoladno velikonočno ostekage et æg, ki vam bo samo še dodatno posladkalo te velikonočne praznike (in vse, ki prihajajo).
LÆS MERE: Påske: Kreative ideer til påskefarvelægning
Sestavine za čokoladno velikonočno ostekage jajce:
- 1 veliko čokoladno jajce
- 1 paket graham piškotov
- 300 gramov kremnega sira
- 150 gramov sladkorja v prahu
- 2 spsk citronsaft
- 0,5 litra sladke smetane
- meso dveh zrelih mangov
- 10 jordbær
- nekaj vaniljevega ekstrakta
Priprava čokoladnega velikonočnega ostekage jajca:
Graham piškote zmeljite v fine drobtine. Dajte na stran. Za sirni nadev zmešajte kremni sir, sladkor v prahu in limonin sok. Stepite sladko smetano, da se strdi (pazite, da ni preveč stepena), in jo nato dodajte mešanici s kremnim sirom. Dodajte še vaniljev ekstrakt in dobro premešajte. Postavite na stran. Zdaj pripravite jajce. Čokoladno jajce, ki ga pred tem postavite na nekaj stabilnega, z žlico po vrhu udarjajte tako dolgo, da se začne počasi lomiti (ampak samo po vrhu). Polomljene dele čokolade previdno odstranite, jajce pa mora biti do polovice odprto. Na dno jajca dajte nekaj žlic mletih piškotov, nato pa jajce nadevajte s sirno mešanico, dokler ni skoraj polno. Postavite v hladilnik za eno uro. V tem času v mešalniku zmiksajte mango in jagode, ki ste jih prelili z limoninim sokom, da dobite gosto maso. Ko vzamete jajce iz hladilnika, s pomočjo žlice naredite na sredino jajca luknjo. Luknjo napolnite z ‘rumenjakom’, mešanico manga in jagod. Pa dober tek!
Pripravo velikonočnega ostekage jajca si lahko ogledate tudi v priloženem videu: