Omelet kan tilberedes på hundrede og én måder. Vi præsenterer dig for en, der vil dufte som kartofler og skinke. Kartoffelomelet med skinke og ost betragtes som en af de mest populære opskrifter i verden, og hvis du ikke kender det endnu, skal du hurtigt rette denne fejl.
Krompirjeva omleta s šunko in sirom je dobra tako hladna kot topla. Je precej nasitna, in če je ne boste zmogli pojesti cele, jo lahko imate naslednji dan za malico.
LÆS MERE: Opskrift: Omelet i en pose - den sjoveste måde at lave en eller flere æggeomeletter på på samme tid
Ta recept je navdušil že milijone po svetu in tudi vi omlete v prihodnosti ne boste več želeli pripravljati drugače.
Recept – krompirjeva omleta s šunko in sirom:
Sestavine – krompirjeva omleta s šunko in sirom:
- 500 g krompirje
- 150 g mel
- 1 æg
- olivenolie
- 100 g rezin šunke
- 100 g topljivega sira (lahko je tudi dimljen)
- sol in poper (po okusu)
Postopek priprave krompirjeve omlete s šunko in sirom:
Krompir operemo, ga neolupljenega damo v večji lonec ter zalijemo s hladno vodo. Kuhan krompir odcedimo in toliko ohladimo, da ga lahko primemo v roko. Nato ga olupimo in damo skozi stiskalec. Primešamo jajce, moko, sol in poper. Pregnetemo, da dobimo gladko testo. Večjo ponev namastimo z olivnim oljem in vanjo položimo polovico mase, ki jo razporedimo po ponvi. Dodamo rezine šunke in sira (kombiniramo) in prekrijemo s preostankom krompirjeve mase. Omleta naj se na vsaki strani pri blagem ognju peče 15 do 20 minut. Pa dober tek!
Videorecept za krompirjevo omleto s šunko in sirom: