En simpel blåbærtærte med hytteost er en sand fornøjelse som en blanding af lækre saftige blåbær og en smuldrende dej, der smelter i munden. Tjek vores nemme opskrift på en saftig blåbærtærte og gør dine kære glade med den.
Borovničeva pita s skuto je sočna in okusa polna sladica, ki jo lahko pripravimo tudi iz zamrznjenih borovnic. Za pripravo vrhunske borovničeve pite ne potrebujete veliko kuharskega predznanja, saj je njena priprava izjemno enostavna in ne vzame veliko časa.
Recept za sočno borovničevo pito s skuto
Ingredienser til mørdej:
- 150 g smør
- 300 g bele moke
- 50 g vanilijevega sladkorja v prahu
- knivspids salt
- 2 æg
- ½ zavitka pecilnega praška
Ingredienser til fyldet:
- 500 g puste skute
- 1 vaniljesukker
- ½ žličke naribane bio limonine lupinice
- 100 g vanilijevega sladkorja v prahu
- 50 g sukker
- 400 g borovnic
- 180 g creme fraiche
- 2 žlici pšeničnega zdroba
- sladkor v prahu za posip
Behandle:
V večji posodi zmešamo moko, sol in maslo. Zmesi dodamo sladkor v prahu in rumenjaka ter vse skupaj zgnetemo v testo, ki ga nato za približno pol ure postavimo na hladno v hladilnik. Ohlajeno testo razvaljamo približno 1 cm debelo in z njim pokrijemo dobro namaščeno dno ter robove okroglega pekača za pite. Testo prekrijemo s papirjem za peko in za 5 minut položimo v na 180 stopinj ogreto pečico. Medtem v posodi zmešamo skuto, vanilin sladkor in limonino lupinico, v drugi posodi pa sneg dveh beljakov, 2 žlici zdroba, sladkor v prahu, sladkor in lonček kisle smetane. Dobljeno maso nežno umešamo v vanilijevo skuto in z dobljeno maso premažemo na pol pečeno testo. Po skutnem nadevu potresemo borovnice in v ogreti pečici pečemo še približno pol ure. Ohlajeno borovničevo pito potresemo s sladkorjem v prahu in postrežemo.