En begivenhed nærmer sig, hvor gourmeter over hele landet vil komme til fornuft. Autumn Restaurant Week 2016 vil traditionelt finde sted lige før jorden fryser, og de bedste slovenske kokke kan trække de sidste (endnu de sødeste) knolde, kartofler og flerfarvede rødbeder fra sig og forkæle os med en uforglemmelig kulinarisk oplevelse. Velkommen til efterårets Restaurantuge 2016, som finder sted fra den 21. til den 30. oktober.
Efterårsrestaurantuge 2016 ponovno vabi vse ljubitelje dobre hrane in vina za mize najboljših slovenskih restavracij. Dogodek bo trajal 9 dage, fra 21. do 30. oktobra 2016, sodelovalo pa bo kar 91 restavracij iz vseh slovenskih regij. Za 3-4 hodni meni brez pijače bo potrebno odšteti 16 €.
Teden restavracij je tradicionalno kulinarično gibanje, katerega namen je približati ustvarjalno, konceptualno in visokokvalitetno kuhinjo širši množici. Poudarek dogodka ni na znižanju cen in promociji, temveč na izobraževanju javnosti in omogočanju dostopa do takovrstne izkušnje širši paleti slovenskega prebivalstva.
LÆS MERE: Čokoljana 2016 – čokoladni sejem v Ljubljani zdaj dvodnevni dogodek
Tudi letos na seznamu ne manjka največjih zvezd slovenske kulinarične scene. Svoja vrata bodo med drugimi odprle restavracije Skytten, JB, Bakke, Gostilna pri Lojzetu (dvorec Zemono), Påfugl, gostilna Krištof og restavracija Mak. Restavracij je seveda ogromno in v dobrem tednu vseh ne bo uspelo obiskati še tako strastnim kulinaričnim navdušencem. Pri odločanju, kam na večerjo, si lahko pomagate z opisom restavracij, na dette link, kjer si lahko ogledate tudi menije, ki jih restavracije v času dogodka strežejo. Priporočamo vam, da z rezervacijami pohitite, saj se mize vztrajno polnijo.
Mere information:
uge af restauranter.si