Smrekras tempel er dødt, længe leve Atelje. Den berømte restaurant på Hotel Union, som har været åben siden 1903, har vendt et nyt blad. Efter 30 år gennemgik den en gennemgribende renovering, som foregik på et konceptuelt, rumligt såvel som kulinarisk plan, og det skiftede også navn. "Fortæl mig, hvad du spiser, så skal jeg lave bedre mad til dig", siger de. Udfordring accepteret! Velkommen til den mest moderne restaurant i Ljubljana.
Nazorjeva ulica 2
Ljubljana, Slovenien
Sobota od 18:00 do 22:00
Znameniti Smrekarjev hram je zgodovina. Prišla je restavracija Atelje! Čeprav nadaljuje zgodbo slovite restavracije hotela Union, pa se je od nje kar precej distancirala. Gre za konceptualno povsem drugačno restavracijo, zato je logično, da so presekali popkovino z imenom in zdaj v bivše prostore Smrekarjevega hrama vabi Atelje.
V njem ustvarja in hrani dirigira še ne tridesetletni Jorg Zupan, eden od najobetavnejših kuharskih mojstrov pri nas, ki se je uril v restavraciji Promenada na Bledu pri Binetu Volčiču, v vrhunski sydneyjski restavraciji Quaya, v londonski z michelinko nagrajeni restavraciji Pied a Terre og i Strelcu på Igorju Jagodicu. Kljub rosnim letom je eden od redkih slovenskih af kokke z bogatimi izkušnjami iz tujine.
LÆS MERE: Danilo – gostilna & vinoteka: gostilna s tradicijo
Čeprav je Atelje del hotela Union, je odprta zunanjim gostom. Meni temelji na slovenski in mednarodni kulinariki, vsi krožniki pa so avtorski. Med drugim v Ateljeju sami zorijo sir, delajo kruh, pa jogurt in kefir ter vlagajo zelenjavo. Vse surovine so sezonske, naročite pa lahko tudi krškopoljca, to je avtohtono slovensko pasmo prašiča. Poleg bogate zaloge vin postrežejo tudi z domačimi kraft pivi, namešajo pa vam tudi hišni koktajl.
Galerija – restavracija Atelje:
Mere information:
union-hotels.eu