Er du en af dem, der er frustrerede over den udbredte brug af industrielle frosne produkter og koncentrater i retter? Så er Škrnic'lj kroen noget for dig. Kokken med konceptet, Andrej Belovič, arbejder anderledes. Ligesom mødre og bedstemødre plejede at gøre før i tiden. Han forbereder det, der gror i marken.
Šmartinska 125
Ljubljana
Ob tržnici v BTC, v pokritem delu, se nahaja gostilna Škrnic’lj. Posebna vrsta gostilne ali kraj, kjer lahko okušamo jedi na žlico, skuhane iz domačih sestavin lokalnih dobaviteljev, popolnoma brez industrijskih dodatkov in dodane moke. Tiste jedi, ki jih pridelamo doma, in ne v Čilu, na Madagaskarju ali kje drugje. Hrana je vedno sveža, skuhana največ en dan prej. Kar lahko pomeni samo plus, saj vemo, da so jedi na žlico okusnejše dan po tem, ko jih pripravimo. Recepture jedi so vzete iz starih knjig.
Zanimivo je tole: gostje si morajo vzeti pladenj in pribor, si za pultom naročiti jed in po obedu za seboj tudi pospraviti. Posledično so cene tu nižje, saj v Škrnic’lju ne potrebujejo človeka, ki bi skrbel za strežbo.
LÆS MERE: Zebra Patisseries: søde franske hemmeligheder
V Škrnic’lju se lahko okrepčamo z joto, svežim zeljem, sarmo s pirejem, vampi, pasuljem, ričetom, segedinom, matevžem, solato in okusnim (in vsak dan drugačnim) domačim kruhom. Poskrbljeno je tudi za svež in domač poobedek. Jabolčni zavitek in sladka grmada iz svežega sadja bosta popolnoma razvnela vaše brbončice.
Mere information:
skrniclj.si