Ei ole mikään salaisuus, että käytännössä kaikki ruokakauppojen hyllyillä olevat hedelmät ja vihannekset ovat täynnä torjunta-aineita. Siksi olemme löytäneet tapoja, joilla voit pestä vihannekset ja hedelmät yksinkertaisimmalla tavalla, jotta torjunta-aineita on mahdollisimman vähän.
V kolikor imate majhne otroke bo ta nasvet še posebej koristen, saj je potrebno poskrbeti, da naši najmlajši dobijo le neoporečna in čim manj s pesticidi obremenjena živila.
Vihannesten puhdistus ja hedelmiä z vodo ni vselej najbolj učinkovito. V kolikor pri roki nimate drugega, pa sadje ali zelenjavo zadlje časa namočite v vodo (več kot 12h). Na ta način boste razstopili določene spojine in snovi na sami površini sadja in vsekakor pripomogli k temu, da bo sadje in zelenjava manj obremenjena s pesticidi.
Čudežna – soda bikarbona
S čudežnim domačim pripomočkom, ki so ga poznali že Egipčani, boste v prej kot 10 minutah z zagotovostjo očistili sadje in zelenjavo pesticidov. V večjo skledo ali kar pomivalno korito natočite vodo sobne temperature in ji dodajte veliko kuhinjsko žlico sode bikarbone. V pripravljeno, le še namočite sadje in zelenjavo ter jih pustite v “kopeli” dobrih 10 minut. Takoj zatem sadje in zelenjavo le še temeljito izperite s tekočo vodo.
Kjer kupim sodo bikarbono?
Ruokasooda boste našli pri večini trgovcev na oddelku za peko peciva. Obstaja več blagovnih znamk in vrst. Vsekakor morate izbrati jedilno sodo bikarbono za zgoraj opisani postopek.
Predstavljamo vam še en način čiščenja sadja in zelenjave, ki se nam je zdel izjemno zanimiv in ga lahko zelo ghitro pripravite sami, kar doma. Potrebujete le kis in sodo!