Suklaamousse on loistava jälkiruoka, eikö? Tällä kertaa esittelemme sinulle vegaanisen version tästä jälkiruoasta, joka valmistetaan 15 minuutissa. Alla on vegaanisen suklaamoussen resepti.
V veganski različici čokoladnega moussa bo navadno mleko zamenjala kokosova smetana, ki več kot odlično zapolni čevlje sicer bolj priljubljene smetane za stepanje. Potrebovali boste eno pločevinko ohlajenega kokosovega mleka ja nekaj čajnih žličk vsvojega najljubšega sladkorja (lahko je sladkor v prahu, lahko pa je tudi kakšno sladilo). Da torej stepete kokosovo kremo, najprej na glavo obrnite ohlajeno pločevinko s kokosovim mlekom in pustite, da izteče vsa tekočina. V pločevinki vam tako ostane samo še smetana. To prenesite v skledo in jo stepite. Dodajte sladkor v prahu (ali pa sladilo) in stepajte dalje, da dobite kompaktno smetano.
LUE LISÄÄ: Resepti: Upea vegaaninen Snickers-jäätelö
Sestavine za veganski čokoladni mousse:
- 1 skodelica stepene kokosove smetane
- 2 ruokalusikallista makeuttamatonta kaakaojauhetta
- sladkor v prahu ali sladilo
- vadelmia
Priprava veganskega čokoladnega moussa:
Stepite kokosovo smetano. Četrtino smetane dajte na stran. Dodajte 2 žlici kakava v prahu in stepajte dalje. Če želite, dodajte še več kakava ali pa dodajte sladkor v prahu (ali sladilo). Čokoladni mousse razdelite v dve skodelici. Dodajte še smetano, ki ste jo prej postavili na stran, in okrasite z malinami. Pa dober tek.