Vältätkö leipää, koska syöt? Entä jos ilmoitamme sinulle, että on olemassa terveellinen versio leivästä, jota voit nauttia ilman pahaa omaatuntoa? Esittelemme sinulle reseptin paleoleipää varten, joka on jauho- ja gluteeniton ja vähähiilihydraattinen leipä.
Pazite na vnos ogljikovih hidratov? Paleo kruh je zdrava alternativa klasičnemu kruhu, ki praktično ne vsebuje ogljikovih hidratov, a pa okusnosti prav nič ne zaostaja za tistim iz tradicionalnih sestavin.
LUE LISÄÄ: Resepti: leipä laihtumiseen
Paleo kruh ne vsebuje glutena, in ko ga boste enkrat pokusili, boste ugotovili, da za dober kruh nista nujno potrebna moka in kvas.
Recept za paleo kruh:
Sestavine za paleo kruh:
- 5 munaa
- 100 g mandljev (lahko mletih)
- 100 g orehov (lahko mletih)
- 100 g bučnih semen
- 100 g lanenega semena
- 80 g sončničnega semena
- 80 g sezama
- žlica konopljinega olja (lahko tudi lanenega ali olivnega)
- 50 g posušenega maka
- teelusikallinen suolaa
Postopek priprave paleo kruha:
Pečico damo greti na 160 stopinj Celzija. Med segrevanjem vse suhe sestavine (orehi, mak, semena, mandlji …) združimo v posodi, dodamo sol in dobro premešamo. Dodamo jajca in konopljino olje, še enkrat temeljito premešamo, nato pa maso prestavimo v podolgovat pekač, obložen s papirjem za peko. Položimo v pečico in pečemo od 60 do 65 minut. Pa dober tek!