Oletko kyllästynyt syömään pastaa samalla tavalla yhä uudelleen ja uudelleen? Suosittelemme, että tutustut rigatonipiirakkaan, lyhyestä, paksusta ja ontosta raidallisesta pastasta valmistettuun piirakkaan. Ateria on helppo valmistaa ja upea katsella, ja se ruokkii useita nälkäisiä suita.
Kun on kyse pasta, običajno eksperimentiramo z omakami, tokrat pa bomo malce drugačen tretma od zgolj ”kopeli” v slanem kropu namenili tudi testeninam, in sicer vrsti rigatoni. Te ”cevaste” testenine so zaradi svoje edinstvene zgradbe tudi edine primerne za pripravo pite iz testenin.
LUE LISÄÄ: Recept: bombastičen sendvič z jajčki in prekajenim lososom
Recept za rigatoni pito, pito iz testenin:
Sestavine za rigatoni pito:
- 500 g testenin (rigatoni)
- 500 g jauhelihaa
- ena čebula
- 500 g pelatov
- oliiviöljy
- 150 g sira za pico
Priprava rigatoni pite:
Testenine skuhamo do polovice. Medtem na oljčnem olju prepražimo čebulo, dodamo mleto meso in pelate. Testenine odcedimo, in ko se ohladijo, posamezne rigatone zlagamo pokonci v pekač za torto (25 cm), dokler ne zapolnimo celotne površine. Čeznje nato prelijemo mleto meso in potresemo sir. Za konec pekač za 20 minut postavimo v pečico, ogreto na 200 stopinj, in jed je pripravljena. Pa dober tek!