Recept: rigatoni pita – testenine malce drugače

Rigatoni pita

Ste naveličani jesti testenine na vedno enak način? Predlagamo vam, da se lotite recepta za rigatoni pito, pito iz kratkih, debelih in votlih testenin s črtami. Obrok je lahek za pripravo in fantastičen na pogled, z njim pa boste nahranili precej lačnih ust.

Ko gre za testenine, običajno eksperimentiramo z omakami, tokrat pa bomo malce drugačen tretma od zgolj ”kopeli” v slanem kropu namenili tudi testeninam, in sicer vrsti rigatoni. Te ”cevaste” testenine so zaradi svoje edinstvene zgradbe tudi edine primerne za pripravo pite iz testenin.

PREBERITE ŠE: Recept: bombastičen sendvič z jajčki in prekajenim lososom

Slastna pita iz testenin.
Slastna pita iz testenin.

Recept za rigatoni pito, pito iz testenin:

Sestavine za rigatoni pito:

  • 500 g testenin (rigatoni)
  • 500 g mletega mesa
  • ena čebula
  • 500 g pelatov
  • oljčno olje
  • 150 g sira za pico
Zlaganje tewtenin je nekoliko zamudno, a trud je poplačan.
Zlaganje tewtenin je nekoliko zamudno, a trud je poplačan.

Priprava rigatoni pite:
Testenine skuhamo do polovice. Medtem na oljčnem olju prepražimo čebulo, dodamo mleto meso in pelate. Testenine odcedimo, in ko se ohladijo, posamezne rigatone zlagamo pokonci v pekač za torto (25 cm), dokler ne zapolnimo celotne površine. Čeznje nato prelijemo mleto meso in potresemo sir. Za konec pekač za 20 minut postavimo v pečico, ogreto na 200 stopinj, in jed je pripravljena. Pa dober tek!

Demonstracija priprave Rigatoni pite:

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Butični slovenski izdelki na Lidlovi Lojtr’ci domačih