Yksinkertainen mustikkapiirakka raejuustolla on todellinen herkku sekoituksena herkullisia mehukkaita mustikoita ja suussa sulavaa murenevaa taikinaa. Tutustu helppoon mehukkaan mustikkapiirakkaan reseptimme ja ilahduta sillä läheisiäsi.
Borovničeva pita s skuto je sočna in okusa polna sladica, ki jo lahko pripravimo tudi iz zamrznjenih borovnic. Za pripravo vrhunske borovničeve pite ne potrebujete veliko kuharskega predznanja, saj je njena priprava izjemno enostavna in ne vzame veliko časa.
Recept za sočno borovničevo pito s skuto
Ainekset murotaikinaan:
- 150 g voita
- 300 g bele moke
- 50 g vanilijevega sladkorja v prahu
- hyppysellinen suolaa
- 2 munaa
- ½ zavitka pecilnega praška
Ainekset täytteeseen:
- 500 g puste skute
- 1 vaniljasokeria
- ½ žličke naribane bio limonine lupinice
- 100 g vanilijevega sladkorja v prahu
- 50 g sokeria
- 400 g borovnic
- 180 g smetanaa
- 2 žlici pšeničnega zdroba
- sladkor v prahu za posip
Käsitellä asiaa:
V večji posodi zmešamo moko, sol in maslo. Zmesi dodamo sladkor v prahu in rumenjaka ter vse skupaj zgnetemo v testo, ki ga nato za približno pol ure postavimo na hladno v hladilnik. Ohlajeno testo razvaljamo približno 1 cm debelo in z njim pokrijemo dobro namaščeno dno ter robove okroglega pekača za pite. Testo prekrijemo s papirjem za peko in za 5 minut položimo v na 180 stopinj ogreto pečico. Medtem v posodi zmešamo skuto, vanilin sladkor in limonino lupinico, v drugi posodi pa sneg dveh beljakov, 2 žlici zdroba, sladkor v prahu, sladkor in lonček kisle smetane. Dobljeno maso nežno umešamo v vanilijevo skuto in z dobljeno maso premažemo na pol pečeno testo. Po skutnem nadevu potresemo borovnice in v ogreti pečici pečemo še približno pol ure. Ohlajeno borovničevo pito potresemo s sladkorjem v prahu in postrežemo.