Recept: Enostavna sočna borovničeva pita

Borovničeva pita s skuto

Enostavna borovničeva pita s skuto je kot zmes slastnih sočnih borovnic in v ustih topečega se krhkega testa pravi užitek. Preverite naš enostaven recept za sočno borovničevo pito in z njo razveselite svoje najdražje.

Borovničeva pita s skuto je sočna in okusa polna sladica, ki jo lahko pripravimo tudi iz zamrznjenih borovnic. Za pripravo vrhunske borovničeve pite ne potrebujete veliko kuharskega predznanja, saj je njena priprava izjemno enostavna in ne vzame veliko časa.

Recept za sočno borovničevo pito s skuto

Sestavine za krhko testo:

  • 150 g masla
  • 300 g bele moke
  • 50 g vanilijevega sladkorja v prahu
  • ščepec soli
  • 2 jajci
  • ½ zavitka pecilnega praška

Sestavine za nadev:

  • 500 g puste skute
  • 1 vanilin sladkor
  • ½ žličke naribane bio limonine lupinice
  • 100 g vanilijevega sladkorja v prahu
  • 50 g sladkorja
  • 400 g borovnic
  • 180 g kisle smetane
  • 2 žlici pšeničnega zdroba
  • sladkor v prahu za posip
Borovničeva pita s skuto
Borovničeva pita s skuto

Postopek:

V večji posodi zmešamo moko, sol in maslo. Zmesi dodamo sladkor v prahu in rumenjaka ter vse skupaj zgnetemo v testo, ki ga nato za približno pol ure postavimo na hladno v hladilnik. Ohlajeno testo razvaljamo približno 1 cm debelo in z njim pokrijemo dobro namaščeno dno ter robove okroglega pekača za pite. Testo prekrijemo s papirjem za peko in za 5 minut položimo v na 180 stopinj ogreto pečico. Medtem v posodi zmešamo skuto, vanilin sladkor in limonino lupinico, v drugi posodi pa sneg dveh beljakov, 2 žlici zdroba, sladkor v prahu, sladkor in lonček kisle smetane. Dobljeno maso nežno umešamo v vanilijevo skuto in z dobljeno maso premažemo na pol pečeno testo. Po skutnem nadevu potresemo borovnice in v ogreti pečici pečemo še približno pol ure. Ohlajeno borovničevo pito potresemo s sladkorjem v prahu in postrežemo.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Recept: popolni domači kremni liker, boljši kot Baileys, s katerim bomo uživali v preostanku leta