fbpx

Recept: vsi mislijo, da je biskvit za torto, toda …

Pannukakku kakku

Po spletu je zakrožila fotografija torte oziroma biskvit za torto, a ko fotografijo pogledamo pobliže, ugotovimo, da v resnici ne gre za biskvit. Je nekaj zelo podobnega, narejeno prav tako iz jajc, moke in s pomočjo olja, a še zdaleč ni biskvit. Uganeš, kaj je?

Vsi mislijo, da je na fotografiji biskvit za torto, toda v resnici gre za pannukakku kakku! Prednost tovrstne torte je, da za pripravo ni potrebno znanje priprave biskvita, ki se ga marsikdo izogiba, saj rad ”pade dol”, ampak zgolj znanje peke palačink.

LUE LISÄÄ: Resepti: 100 % luonnollisia banaanipannukakkuja vain kahdella ainesosalla terveelliseen ja nopeaan aamiaiseen

Pogled o bliže razkrije, da ne gre za klasičen biskvit, pač pa palačinke zložene ena na drugi.
Pogled o bliže razkrije, da ne gre za klasičen biskvit, pač pa palačinke zložene ena na drugi.

Recept za palačinke (za 4 osebe):

Ainekset pannukakkuihin:

  • 350 ml maitoa
  • 220 g jauhoja
  • 2 munaa
  • puoli teelusikallista sokeria
  • 1 dl mineralne vode
  • hyppysellinen suolaa
  • 1 ruokalusikallinen öljyä
Tako običajno uživamo palačinke.
Tako običajno uživamo palačinke.

Postopek priprave palačink in torte iz palačink

Z metlico ali električnim mešalnikom zmešamo mleko, jajca, sladkor, olje in sol. Med mešanjem po žlički počasi dodajamo moko. Mešamo toliko časa, da se vse sestavine zmešajo v gladko testo. To mora biti na koncu tekoče, a ne vodeno. Za piko na i dodamo še mineralno vodo. Maso nato pustimo stati okoli pol ure. Po pretečenem času na ponev kanemo nekaj olja in nanjo zlijemo zajemalko testa. Ko se loči od roba, palačinko obrnemo in jo zapečemo še z druge strani. Za torto iz palačink potem potrebujemo še nadev, ki je lahko nekaj tako preprostega, kot je čokoladno-lešnikov namaz ali marmelada, lahko pa pripravite tudi kaj bolj zapletenega (na primer maskarpone s čokolado). Nadev nanašate na površino palačinke in te nalagate drugo na drugo. Pa dober tek!

... ali pa tako.
… ali pa tako.

Kanssasi vuodesta 2004

Vuodesta alkaen 2004 tutkimme kaupunkitrendejä ja tiedotamme seuraajayhteisöllemme päivittäin viimeisimmistä elämäntavoista, matkustamisesta, tyylistä ja tuotteista, jotka inspiroivat intohimoa. Vuodesta 2023 alkaen tarjoamme sisältöä suurimmilla maailmanlaajuisilla kielillä.