Toblerone čokolada velja za eno najbolj priljubljenih čokolad na svetu, ki od drugih izstopa predvsem s svojo obliko. Verjetno med vami ni nikogar, ki si kdaj rok ne bi mazal s slastnim trikotnikom (in si pred tem skoraj zvil prst, da ga je odlomil). A zakaj bi Toblerone vedno znova jemali s prodajne police, ko pa lahko takšno čokolado s tem receptom hitro in preprosto izdelamo sami doma.
Toblerones, čokolada v obliki gore Matterhorn, ki krasi tudi ovitek te švicarske čokoladne ploščice, velja za eno najbolj priljubljenih bonbons, ki jo lahko, kot marsikatero drugo iz trgovine, pripravite sami doma.
EN SAVOIR PLUS: Recette : des hérissons (boules de chocolat) comme en pâtisserie
V nadaljevanju vam izdamo recette simple za pripravo domače čokolade toblerone, pri kateri si boste oblizovali prste kot pri originalni.
Recept za domačo čokolado toblerone:
Sestavine za domačo čokolado toblerone:
- 500 g de biscuits moulus
- 400 g de sucre
- 2 dl vode
- 250 g margarine
- 100 g de noix
- 100 g de farine de noix de coco
- rhum
Postopek priprave domače čokolade toblerone:
V posodo z vodo stresemo sladkor in pustimo, da vre cca eno minuto. V sladki mešanici nato raztopimo margarino. Odstavimo s štedilnika in dodamo piškote, nasekljane orehe, nekaj kapljic ruma in kokosovo moko. Maso prestavimo v namaščen pekač, oblikujemo (po želji) in za konec prelijemo s stopljeno čokolado. Za nekaj ur oziroma čez noč postavimo v hladilnik, ohlajeno pa narežemo na poljubne rezine in postrežemo. Pa dober tek!
Kako pravilno odlomiti trikotnik čokolade Toblerone?