Le chocolat Milka fait partie de ces douceurs qui disparaissent le plus souvent des rayons. Si vous essayez cette recette, la prochaine fois vous ne vous laisserez pas tenter par des morceaux de Milka, mais par morceaux, car nous commencerons à préparer un gâteau Milka !
Kaj je še boljše kot Milka čokolada? Milka torta! Milka chocolat nas že več kot stoletje razvaja s številnimi okusi. Dve vrsti Milka čokolade bomo tokrat uporabili kot sestavini, saj je na meniju Milka torta! Ne le, da torta vsebuje Milko, izdelava vam bo vzela zelo malo časa (moins d'une demi-heure efektivnega dela), pa še peči vam je ne bo treba!
EN SAVOIR PLUS: Recette : gâteau au nutella avec seulement trois ingrédients, digne du péché !
Recept za Milka torto:
Sestavine za Milka torto:
- 300 g mlečne čokolade Milka
- 100 g bele čokolade Milka
- 1 litre de lait
- 3 vaniljevi pudingi
- 8-10 žlic rjavega sladkorja
- 500 ml de crème douce
- 200 g keksov (Petit Beurre)
Postopek priprave Milka torte:
Najprej v 2 dcl mleka umešamo sladkor in pudinge. Preostanek mleka zlijemo v ponev in pristavimo na srednji ogenj ter počakamo, da mleko zavre. Dodamo mešanico s pudingom in mešamo toliko časa, da nastane homogena zmes. Kremo nato razdelim na polovico. Prvi dodamo stopljeno mlečno, drugi pa stopljeno belo čokolado. Premešamo in pustimo, da se ohladita. V vmesnem času stepemo smetano in jo četrt dodamo vsaki čokoladni mešanici ter zmešamo. Na dno pekača/modela za torto položimo zmehčane kekse, ki smo jih predhodno namočili v mleku. Nato najprej nanesemo svetlo kremo, sledi pa še temna. Zaključimo s preostankom smetane. Torto za nekaj ur postavimo v hladilnik, čisto za konec pa jo lahko okrasimo še z naribano čokolado ali kako drugače. Pa dober tek!
Video recept: