Najbolja topla čokolada neka bude poslastica dana koja cvrči i grije u zimskim večerima, kada biste se najradije sklupčali u loptu i zaboravili na sve oko nas. Trebao bi biti na stolu nekoliko puta kada nas posjeti najbolji prijatelj, a svakako ide na božićno jutro kao obitelj.
Najbolja topla čokolada je, poleg toplih puloverjev, šalov, rokavic, cimetovih piškotov in kamina, ena izmed ključnih sestavin zimske pravljice, ki si jo lahko v zavetju toplega doma pričaramo popolnoma sami. Pripravimo si jo “na zalogo”, v kolikor pa želimo podariti nekaj sladkega tudi svojim najdražjim, jo zapakirajmo v lepo embalažo.
ČITAJ VIŠE: Ukusna topla čokolada na zdraviji način
naše najboljša vroča čokolada je vse, iz česar so sestavljena pravljična jutra v krogu najdražjih, saj z aromatičnimi okusi slastne vanilije, žgečkljivega cimeta in zdravega ingverja toplo poboža in ljubeznivo pogreje.
Sestavine za vročo čokolado (4 osebe):
- 1 l mleka (kravjega/riževega/mandljevega)
- 100 g prave čokolade
- 4 žličke aromatične mešanice (vanilija, cimet, ingver)
- 2 veliki žlici kakava
- 2 žličice šećera
- stepena smetana (po želji)
- žlička naribane čokolade
priprema:
Aromatično mešanico za Vruća čokolada, sladkor in kakav dobro premešamo v skodelici hladnega mleka. Ostalo mleko zavremo, odstavimo in vanj vmešamo pripravljeno zmes. Dodamo nalomljeno pravo čokolado, ponovno pristavimo in vztrajno mešamo, dokler se čokolada ne stopi in zmes zgosti. Dišečo vročo čokolado vlijemo v skodelice ter okrasimo s stepeno smetano in naribano čokolado.