私が強くお勧めする料理本は、おいしいパイ、ジュプカ、デザートで知られるリュブリャナの大聖堂のオーナー、ダルヤ コンチャレヴィッチがお気に入りのレシピを集めたもので、11 月中旬に出版され、初版はわずか数週間で完売しました。 。今年のブックフェアでは、最も美しくデザインされたスロベニア料理本の称号も獲得しました。
Kuharska knjiga Toplo priporočam je izbor okoli 80 receptov, ki jih je do zdaj po natančnih gramaturah poznala le peščica ljudi, Darjinih domačih in njenih sodelavk v bistroju. Po mnogih prošnjah za recept – za kakšno od Bazilikinih klasik, denimo skuštrane mafine, rahle meringe ali filo za špinačno pito – lahko Bazilikini oboževalci zdaj Darjine recepte preizkusimo tudi sami, v domači kuhinji. Pri tem pa nas bo skozi pripravo z nasveti in triki vodila prav ona.
Na tristo straneh pa niso razvrščeni le kulinarični predlogi, ideje za zajtrk, ランチ, toplo dišečo župco, hrustljave solate, praktične in raznovrstne pite, sladkarije in prigrizki za zabavo. Darja je vse skupaj opremila z besedili v svojem toplem slogu.
Darjine besede in recepti so pospremljeni s fotografijami Mance Jevšček と Davida Lotriča. Prva je Darjo spremljala v kuhinji, drugi med številnimi družinskimi srečanji. V celoto je knjigo povezala oblikovalka Teja Kleč, naslovna ilustracija je delo Polone Pačnik.
Knjiga je izšla v samozaložbi. Ima tristo strani, je trdno vezana, njena cena pa je 28,50 evra.
Kuharsko knjigo Toplo priporočam lahko naročite na Bazilikini spletni strani ali jo poiščete na teh prodajnih mestih:
• Bazilika Bistro
• Bazilika Café
• Kavarna Idealist, Cankarjev dom
• Knjigarna KulKul
• Knjigarna Konzorcij
続きを読む: 秋のレシピ:サツマイモとカボチャのおいしいレチナシチュー
詳しくは:
www.bazilika.si