Ne veste, s čim napolniti svoje želodčke in se pogreti? Imate radi krompir? Potem vam bo ta domača krompirjeva juha zagotovo všeč.
Hladni dnevi so tu in nič nas ne pogreje in nasiti bolj kot izvrstna domača juha. Če obožujete krompir, morate obvezno osvojiti recept za to krompirjevo juho.
더 읽어보기: 버섯을 사용한 최고의 요리법
Recept – domača krompirjeva juha:
Sestavine – domača krompirjeva juha (za 4 osebe):
- 감자 500g
- 1–2 žlici olja
- 양파 1개
- 월계수 잎 1개
- 마늘 2쪽
- 9 dl jušne osnove
- 0,25 žličke soli
- 갓 간 후추 2꼬집
- 사워 크림 4테이블스푼
Postopek priprave domače krompirjeve juhe:
Najprej se lotimo lupljenja čebule in česna, ki ju drobno oz. grobo nasekljamo. Nato olupimo krompir, ga operemo in razrežemo na manjše kose. Segrejemo olje in v posodi posteklenimo čebulo. Dodamo krompir in pražimo dve minuti, nato pa še lovorjev list in česen. Zalijemo z jušno osnovo. Ko zavre, temperaturo znižamo in na zmernem ognju kuhamo 15–20 minut oz. toliko, da se krompir zmehča. Začinimo s soljo in poprom. Posodo odstavimo, odlijemo nekaj tekočine in pretlačimo krompir, v katerega vmešamo kislo smetano. Razredčimo z odlito tekočino. Pred serviranjem lahko po juhi potresemo sesekljan drobnjak ali peteršilj. Pa dober tek!