Rezanje torte. Kako težko je sploh lahko? Nehajte živeti v zmoti in se enkrat za vselej naučite, kako se pravilno nareže torto. Ker ste jo, in to vas bo morda šokiralo, celo življenje rezali narobe. K sreči je tu britanski matematik Alex Bellos, ki prikaže metodo, s katero bo torta dlje časa ostala sveža.
Kako pa ti narežeš torto? Jo razrežeš na trikotnike? Napaka! To ni način, kako pravilno narežeš torto. Najbolj učinkovito metodo ima za nas britanski matematik Alex Bellos (med drugim je ”zakrivil” eliptično mizo za biljard Loop). Prednost te metode je v tem, da torta dlje časa ostane sveža. Če jo načenjamo s trikotniki, se začne hitreje izsuševati, ta način pa dlje ohranja njene prvotne lastnosti. Torta pač ni vino.
LEES VERDER: Art of Cakes: taarten als artistiek canvas
En kako torej pravilno narežeš torto? Za začetek je treba narediti dva vzporedna reza (čez celo površino torte). Namesto trikotnika dobite pravokotnik, ki ga po želji nadalje razdelite, preostanek torte pa stisnete skupaj. Sledita dva prečne reza in nadaljujete kot ste začeli. Ko z rezanjem zaključite, ”zadnjici” torte zopet stisnete skupaj in shranite. Na ta način torta ostaja precej dlje sveža. Za boljšo predstavo pa vam predlagamo, da si ogledate spodnji posnetek, da boste do popolnost obvladali pravilno rezanje torte.