Wie zegt dat je ijs moet opgeven omwille van een dieet? Wij presenteren u een recept voor zelfgemaakt suikervrij ijs waar u geen slecht geweten aan overhoudt!
Tudi vas poleti pogosto zamika ijsje, a si ga odtrgate od ust, ker pazite na linijo? Kaj pa če vam povemo, da lahko sladoled uživate zonder slecht geweten?
LEES VERDER: Recept: eenvoudig zelfgemaakt ijs met fruit
Tukaj je preprost recept za domači sladoled brez sladkorja, ki bo za vedno spremenil vaš pogled na to božansko sladico. Da, sladoled je sladica in sladica je enako sladkor, a kot boste spoznali v nadaljevanju, skrivnost dobrega sladoleda ne tiči v sladkorju …
Recept za domači sladoled brez sladkorja:
Sestavine za domači sladoled brez sladkorja (za 4 osebe):
- 2,5 dl delno posnete sladke smetane
- 2,5 dl posnetega mleka
- 0,5 skodelice nesladkanega kakava v prahu
- 2 eidooiers
- 1 vanillestokje
Postopek priprave domačega sladoleda brez sladkorja:
V kozici počasi segrejemo mleko, a ne dovolimo, da zavre. Dodamo mu vaniljev strok in ga pustimo kuhati na šibkem ognju cca 20 minut. Vmes z ročnim mešalnikom penasto umešamo rumenjake. Po pretečenem času iz mleka odstranimo vaniljev strok, ga prerežemo na polovico in postrgamo semena, ki jih stresemo nazaj v mleko. Pustimo, da se mleko ohladi, ga precedimo in vlijemo v rumenjake. Premešamo in prestavimo v kozico. Tekočini dodamo kakav in kuhamo na šibkem ognju (masa ne sme zavreti!), dokler se ne zgosti. Znak, da moramo kozico odstaviti z ognja, je gosta pena, ki se med mešanjem nabere na žlici. Masi pustimo, da se ohladi, nato pa ji dodamo smetano. Prelijemo v strojček za pripravo sladoleda in sledimo navodilom uporabe. Sladoled nato prestavimo v plastično posod(ic)o in zamrznemo. Pa veselo sladkanje!