Kdo bi si mislil, da bomo kdaj v istem stavku uporabili breskev in žar. Predstavljamo vam okusen recept za pečene breskve na žaru s sladoledom, delikateso, ki je tako dobra, da jo boste želeli pokusiti že naslednjič, ko boste pekli na žaru!
Zomer je med drugim tudi čas breskve. Poletje je tudi čas, ko se vam zaradi vročine ne ljubi peči. Poletje je tudi sezona žara. In kako ta tri dejstva povezati? Če ste dejali pečene breskve na žaru s sladoledom, potem ste imeli prav!
LEES VERDER: Recept: zelfgemaakt caloriearm fruitijs, klaar in 1 minuut!
Pečene breskve na žaru s sladoledom so resnično sladica, da dol padeš, ki pa jo pripravite povsem preprosto. Z nekaj dodatki lahko namreč breskev spremenite v delikateso za bogove! In tukaj je že recept …
Recept za pečene breskve na žaru s sladoledom:
Sestavine za pečene breskve na žaru s sladoledom:
- breskve
- walnoten
- boter
- rjavi sladkor
- kaneel
- vaniljev sladoled
Postopek priprave pečene breskve na žaru s sladoledom:
Na vročini najprej zmešate orehe, maslo, rjavi sladkor in cimet. S tem premažete breskve, ki ste jih prej prerezali na polovico. Nato breskve postavite na žar in pečete 4–6 minut na vsaki strani. Za konec dasta na vsako polovičko še kepico sladoleda in po njem polijete preostanek ”omake” iz orehov. Pa dober tek!
Videorecept za pečene breskve na žaru s sladoledom: