Je hebt waarschijnlijk nooit aan zouten gedacht als iets dat artistieke waarde had, laat staan sexy. Zout en peper eten. Hier is absoluut geen kunst aan, behalve dat je het eten precies goed zoutt. Maar Nusret Gökçe, een Turkse chef-kok die zouten zeer serieus neemt, is het daar niet mee eens. Zijn unieke manier van zouten heeft hem inmiddels wereldfaam bezorgd. Zouten is zijn artistieke signatuur en het werkt als magisch stof op het eten strooien.
Še preden je Nusret Gökçe, turški chef, strokovnjak za meso in lastnik verige turških restavracij Nusr-Et, postal spletna senzacija, je imel precej spodobno število sledilcev op Instagram, a po tem, ko je svet obkrožil posnetek njegovega seksi soljenja mesa (da, tudi soljenje hrane je lahko seksi), je ta številka naravnost eksplodirala.
Zaradi tega se ga je prijel vzdevek Salt Bae (najboljši prijatelj soli).
LEES VERDER: Ta oglas za Samsung je že milijone ganil do solz – tudi tebe bo!
Doletela ga je tudi čast, da je postal prvi mem leta 2017, k njegovi slavi pa verjetno veliko pripomorejo tudi njegov mačistični videz en natuurlijk zonnebril, ki jih obvezno nosi, ko pripravlja meso. Kdo bi si mislil, da lahko tako zelo seksualiziramo meso.
Galerija – Nusret Gökçe in njegovo seksi soljenje hrane:
Meer foto's:
instagram. com