Er nadert een evenement waarop fijnproevers in het hele land tot bezinning komen. De Herfstrestaurantweek 2016 vindt traditiegetrouw plaats net voordat de grond bevriest en de beste Sloveense chef-koks de laatste (maar de zoetste) knollen, aardappelen en veelkleurige bieten eruit kunnen trekken en ons verwennen met een onvergetelijke culinaire ervaring. Welkom bij de najaarsrestaurantweek 2016, die plaatsvindt van 21 t/m 30 oktober.
Herfstrestaurantweek 2016 ponovno vabi vse ljubitelje dobre hrane in vina za mize najboljših slovenskih restavracij. Dogodek bo trajal 9 dni, van 21. do 30. oktobra 2016, sodelovalo pa bo kar 91 restavracij iz vseh slovenskih regij. Za 3-4 hodni meni brez pijače bo potrebno odšteti 16 €.
Teden restavracij je tradicionalno kulinarično gibanje, katerega namen je približati ustvarjalno, konceptualno in visokokvalitetno kuhinjo širši množici. Poudarek dogodka ni na znižanju cen in promociji, temveč na izobraževanju javnosti in omogočanju dostopa do takovrstne izkušnje širši paleti slovenskega prebivalstva.
LEES VERDER: Čokoljana 2016 – čokoladni sejem v Ljubljani zdaj dvodnevni dogodek
Tudi letos na seznamu ne manjka največjih zvezd slovenske kulinarične scene. Svoja vrata bodo med drugimi odprle restavracije Boogschutter, JB, Heuvel, Gostilna pri Lojzetu (dvorec Zemono), Pauw, gostilna Krištof En restavracija Mak. Restavracij je seveda ogromno in v dobrem tednu vseh ne bo uspelo obiskati še tako strastnim kulinaričnim navdušencem. Pri odločanju, kam na večerjo, si lahko pomagate z opisom restavracij, na deze link, kjer si lahko ogledate tudi menije, ki jih restavracije v času dogodka strežejo. Priporočamo vam, da z rezervacijami pohitite, saj se mize vztrajno polnijo.
Meer informatie:
week van restaurants.si