Bent u een van degenen die gefrustreerd raakt door het wijdverbreide gebruik van industriële diepvriesproducten en concentraten in gerechten? Dan is herberg Škrnic'lj iets voor u. De chef-kok met het concept, Andrej Belovič, werkt anders. Net zoals moeders en grootmoeders dat vroeger deden. Hij bereidt voor wat er op het veld groeit.
Šmartinska 125
Ljubljana
Ob tržnici v BTC, v pokritem delu, se nahaja gostilna Škrnic’lj. Posebna vrsta gostilne ali kraj, kjer lahko okušamo jedi na žlico, skuhane iz domačih sestavin lokalnih dobaviteljev, popolnoma brez industrijskih dodatkov in dodane moke. Tiste jedi, ki jih pridelamo doma, in ne v Čilu, na Madagaskarju ali kje drugje. Hrana je vedno sveža, skuhana največ en dan prej. Kar lahko pomeni samo plus, saj vemo, da so jedi na žlico okusnejše dan po tem, ko jih pripravimo. Recepture jedi so vzete iz starih knjig.
Zanimivo je tole: gostje si morajo vzeti pladenj in pribor, si za pultom naročiti jed in po obedu za seboj tudi pospraviti. Posledično so cene tu nižje, saj v Škrnic’lju ne potrebujejo človeka, ki bi skrbel za strežbo.
LEES VERDER: Zebra Patisserieën: zoete Franse geheimen
V Škrnic’lju se lahko okrepčamo z joto, svežim zeljem, sarmo s pirejem, vampi, pasuljem, ričetom, segedinom, matevžem, solato in okusnim (in vsak dan drugačnim) domačim kruhom. Poskrbljeno je tudi za svež in domač poobedek. Jabolčni zavitek in sladka grmada iz svežega sadja bosta popolnoma razvnela vaše brbončice.
Meer informatie:
skrniclj.si