蛋白酥皮是一种蓬松的小饼干,外皮酥脆,中心柔软,只需要两种原料。这是另一种美味且快速准备的甜点。像许多发明或发明一样,这种甜点完全是出于偶然而创造的,即因为需要使用其他食谱中剩下的蛋白。
Vam je padel ‘cuker’? Meringue so slastni puhasti piškoti, ki bodo zadovoljili prav vse odjemalce sladkorja. 甜点, ki je ime dobila po švicarskem mestu, njen nastanek pa sega v daljno leto 1692, se danes uporablja v različne namene – za okrasitev, kot nadev za druge sladice ali kot samostojna sladica.
阅读更多: 食谱:非常美味的煎饼,里面有 Nutella 酱
Okusno kremo pripravimo iz beljakov in sladkorja v prahu. Povsem preprosto je. Meringue je še ena od tisti sladic, ki se jim ni moč upreti. Še dobro, da ni prehuda kalorična bomba.
Recept – meringue:
Sestavine – meringue:
- 2个蛋清
- 100 克 糖粉
- žlička vinskega kamna (po želji)
Postopek priprave meringue:
Beljake damo v skledo in jim dodamo 3 žličke sladkorja ter vinski kamen (zaradi slednjega bo masa bolj čvrsta in gladka). Začnemo mešati z ročnim mešalnikom, najprej počasi, nato pa hitrost povišamo. Med mešanjem postopno dodajamo sladkor. Stepamo tako dolgo, da dobimo čvrst sneg. Nadevamo ga v brizgalno vrečko in z njo nabrizgamo kupčke na peki papir, s katerim smo obložili pekač. Tega postavimo v pečico, segreto na 100 stopinj Celzija, in beljakov sneg pečemo 45 minut. Po tri četrt ure pečico ugasnemo in pustimo stati še eno uro. Po tem času piškote vzamemo iz pečice in pustimo, da se ohladijo. Sladica je gotova. Pa dober tek! Po želji lahko sneg oplemenitite z dodatki, kot so mleti lešniki, ali aromo, kot je vaniljeva.