fbpx

وصفة بوش - الدجاج الساخن مع البطاطس المقلية

وجبة غداء لذيذة لجميع أفراد الأسرة! الدجاج المشوي بالفرن مع البطاطس المقلية سيكون لذيذًا للغاية لدرجة أن الجميع سيلعقون شفاههم عندما يصبح جاهزًا!

المكونات

Za piščanca:
• 1 piščanec, 1,3 kg
• 2 desertni žlici rdečega pesta
• ½ čilijeva omaka (harissa)
• 1 žlica začimb za pečenega piščanca
• 1-2 desertni žlici olivnega olja

Za pomfrit:
• 1 kg mokastega krompirja
• rastlinsko olje
• ملح
• paprika v prahu

Autopilot

Programska avtomatika za vedno odlične rezultate kuhanja. S pomočjo programske avtomatike AutoPilot boste tudi brez izkušenj dosegli imenitne rezultate. Vse kar morate narediti, je vstaviti jed v pečico in enostavno izbrati ustrezno jed na upravljalni plošči v slovenskem jeziku. In seveda pritisniti gumb Start. Ostalo bo
prevzel AutoPilot z 68 načini pečenja, ki pozna za vsako jed najboljši način priprave. Zagotovljeni so 100% odlični rezultati.

S pomočjo programske avtomatike AutoPilot boste tudi brez izkušenj dosegli imenitne rezultate. Vse kar morate narediti, je vstaviti jed v pečico in enostavno izbrati ustrezno jed na upravljalni plošči v slovenskem jeziku.
S pomočjo programske avtomatike AutoPilot boste
tudi brez izkušenj dosegli imenitne rezultate. Vse kar
morate narediti, je vstaviti jed v pečico in enostavno
izbrati ustrezno jed na upravljalni plošči v slovenskem
jeziku.

تحضير

1. Piščanca na hitro izperite pod hladno tekočo vodo in ga popivnajte s papirnato brisačo. Zmešajte rdeči pesto in čilijevo omako. Dobljeno zmes vtrite v notranjost piščanca.
2. Začimbe za pečenega piščanca zmešajte z olivnim oljem in jih enakomerno pomažite po piščancu.
3. Piščanca položite na pladenj za peko, prsa naj bodo obrnjena navzdol. Pokrijte s pokrovom in pecite v predhodno segreti pečici 200°C približno 60 min.
4. Olupljen krompir narezan na rezine za pomfrit zmešajte v skledi s precejšnjo količino olja in jih porazdelite po pladnju za peko. Kromir pecite v predhodno segreti pečici pri 180°C približno 40-50 min in takoj postrezite.

نصيحة

Da bi koža ostala hrustljava, naj bo piščanec z začimbami, kot so čili, česen ali zelišča začinjen le od znotraj.

معكم منذ 2004

من سنة 2004 نحن نبحث في الاتجاهات الحضرية ونبلغ مجتمع المتابعين لدينا يوميًا بأحدث ما في نمط الحياة والسفر والأناقة والمنتجات التي تلهم بشغف. اعتبارًا من عام 2023 ، نقدم محتوى باللغات العالمية الرئيسية.