fbpx

الحلويات السويدية رائجة: 3 وصفات لوجبة بعد الظهر اللذيذة

الحلويات السويدية رائجة: 3 وصفات لوجبة بعد الظهر اللذيذة

Pred leti so bili vsi obsedeni s švedskim konceptom življenja hygge, letos pa so svet obnorele svet švedske sladice. Ker trendom sledimo tudi mi, smo za vas pripravili 3 recepte, zaradi katerih bodo vaši popoldnevi slastni.

Četudi je poletje pred vrati in mnogi že aktivnejše vadijo, se prehranjujejo مرحبًا in se udeležujejo številnih tretmajev, ki bodo skrili strije, celulit in ostale “družbene nepravilnosti”, se je enostavno težko upreti “cukru” – hrani za dušo in telo, ki vam sicer ne bo zagotovila hranilne vrednosti, a vas bo napolnila z življenjsko energijo.

Včasih se enostavno morate ustaviti in prekršiti pravila. Zadihati. Uživati v trenutku, ki bo dobro del vaši duši. Umetnost dobrega življenja ni tako zapletena, kot se zdi – udoben sedež, ضوء الشمس, svež zrak, slastne švedske sladice … se je za pritoževati? No, morda ni ravno prijetno to, da jih boste morali pripraviti, preden se lahko popolnoma izklopite, a naj bo tudi peka del vaše umetnosti dobrega življenja.

3 RECEPTI ZA ŠVEDSKE SLADICE:

Švedsko pecivo z limono in pastinakom

عرض هذا المنشور على Instagram

Hope your Sunday is as sweet and bright as this zesty lemon cake 💛 I have adapted the recipe from the last issue of @bbcgoodfood magazine, and will be posting it on the blog tomorrow 🐝 Also, just want to say ‘hello’ to all new followers over here, I’m over the moon to have you all following along with my journey 💛 I would love to know where are you from? Where in the world are you based? Tell me, I’m all ears! . . ISO 100 f3.2 1/200 sec . . . #nothingisordinary #forkyeah #gatheringslikethese #bakersofinstagram #imsomartha #bakedfromscratch #foodadventure #realsimple #feedfeed #kitchenbowl #marthabakes #thebakefeed #inseasonnow #sweetcuisines #bakersgonnabake #gatheredstyle #f52grams #lifeandthyme #moodofmytable #lemoncake #lemonlove #simplethingsmadebeautiful #homemadefood #foodphotographerhampshire #scrumptiouskitchen #fromscratch #foodstyleguide

تم نشر مشاركة بواسطة Anna Wierzbinska (@anna_wierzbinska) on

المكونات

  • 1 cela in ¾ skodelice + 2 žlici moke
  • ¾ skodelice sladkorja
  • 2 žlici pecilnega praška
  • 300 g pastinaka (nariban)
  • 2 žlici makovih semen
  • 3 limone (ožeta + naribana lupina)
  • ¾ skodelice olja
  • 7 žlic jogurta
  • 4 بيضات
  • 1 كوب سكر بودرة
  • borovnice za okrasitev po želji

تحضير

Segrejte pečico na 180 stopinj Celzija. V pekač položite papir za peko.

V večji posodi združite sladkor, moko in pecilni prašek. V maso dodajte nariban pastinak, makova semena in limonino lupino. Vse dobro premešajte. Dodajte olje, jogurt in jajca. Maso vlijte v pekač in jo pecite 55 minut.

Medem ko se torta peče, združite limonin sok in sladkor, da nastane leden preliv, ki ga nato prelijete po ohlajenem pecivu.

Švedske palačinke

عرض هذا المنشور على Instagram

#raspberrycrepes

تم نشر مشاركة بواسطة Katharine Nohr (@triathlonnovels) on

المكونات

  • 1 cela in ¾ skodelice moke
  • قليل من الملح
  • 1 cela in ¾ skodelice mleka
  • 6 žlic masla (stopljeno)
  • 3 بيضات
  • 1 žlica vaniljevega izvleča
  • malinov namaz, med, sveže maline in sladkor po okusu

تحضير

V večji posodi združite moko in sol. V manjši posodi združite mleko, maslo, jajca in vaniljev izvleček. Združite tekoče sestavine s suhimi. Dobro premešajte. Maso pokrijte in jo pustite počivati čez noč. Pred uporabo mora biti masa na sobni temperaturi.

Palačinke lahko pripravite v obliki torte ali jih “tradicionalno” zrolate. Obogatite jih z najljubšimi dodatki.

Švedski zvitki s cimetom

Sestavine za pecivo

  • 340 g mleka
  • 640 g moke
  • 34 g sladkorja
  • 14 g kvasa
  • ½ žlice soli
  • نصف ملعقة كبيرة قرفة
  • ½ žlice kardamoma

Sestavine za polnilo

  • 128 g masla
  • 106 g rjavega sladkorja
  • 1 ملعقة كبيرة قرفة
  • ½ žlice kardamoma
  • 1 jajce, sladkor po potrebi

تحضير

V manjšem loncu segrejte mleko (35 stopinj Celzija). V posodi od mešalnika združite moko, sladkor, kvas, sol, cimet in kardamom. Sestavine mešajte 15 sekund, nato jim dodajte mleko. Sestavine naj se mešajo 3 minute. Pecivo premestite v namaščeno skledo, ki jo pokrijte in pustite počivati eno uro.

V tem času lahko naredite polnilo – v večji skledi zmešajte maslo, rjavi sladkor, cimet in kardamom. Pomokajte delovno površino in testo razvaljajte, da nastane pravokotnik velikosti 9 x 15 cm. Nadev enakomerno razporedite po pecivu (do robov).

Testo prepognite tako, kot da bi zlagali pismo, ki se pregleda standardni ovojnici. Testo razrežite na 15 trakov (režete vzdolž krajše strani testa). Vsak trak povaljajte po površini, da nastane spirala. Testo ovijajte v krog, da nastane krog. Postopek ponovite.

Pokrijte zvitke in počakajte 30 minut, preden se lotite peke. Potem, ko testo vzide, ga premestiti v pečico, ki je segreta na 200 stopinj Celzija.

معكم منذ 2004

من سنة 2004 نحن نبحث في الاتجاهات الحضرية ونبلغ مجتمع المتابعين لدينا يوميًا بأحدث ما في نمط الحياة والسفر والأناقة والمنتجات التي تلهم بشغف. اعتبارًا من عام 2023 ، نقدم محتوى باللغات العالمية الرئيسية.