fbpx

Svenska desserter är i trenden: 3 recept för läckra eftermiddagar

Svenska desserter är i trenden: 3 recept för läckra eftermiddagar

För många år sedan var alla besatta av det svenska begreppet hygge, men i år har de svenska desserternas värld tagit världen med storm. Eftersom vi också följer trenderna har vi förberett 3 recept åt dig, som kommer att göra dina eftermiddagar läckra.

Četudi je poletje pred vrati in mnogi že aktivnejše vadijo, se prehranjujejo Hallå in se udeležujejo številnih tretmajev, ki bodo skrili strije, celulit in ostale “družbene nepravilnosti”, se je enostavno težko upreti “cukru” – hrani za dušo in telo, ki vam sicer ne bo zagotovila hranilne vrednosti, a vas bo napolnila z življenjsko energijo.

Včasih se enostavno morate ustaviti in prekršiti pravila. Zadihati. Uživati v trenutku, ki bo dobro del vaši duši. Umetnost dobrega življenja ni tako zapletena, kot se zdi – udoben sedež, solljus, svež zrak, slastne švedske sladice … se je za pritoževati? No, morda ni ravno prijetno to, da jih boste morali pripraviti, preden se lahko popolnoma izklopite, a naj bo tudi peka del vaše umetnosti dobrega življenja.

3 RECEPTI ZA ŠVEDSKE SLADICE:

Švedsko pecivo z limono in pastinakom

Se detta inlägg på Instagram

Hope your Sunday is as sweet and bright as this zesty lemon cake 💛 I have adapted the recipe from the last issue of @bbcgoodfood magazine, and will be posting it on the blog tomorrow 🐝 Also, just want to say ‘hello’ to all new followers over here, I’m over the moon to have you all following along with my journey 💛 I would love to know where are you from? Where in the world are you based? Tell me, I’m all ears! . . ISO 100 f3.2 1/200 sec . . . #nothingisordinary #forkyeah #gatheringslikethese #bakersofinstagram #imsomartha #bakedfromscratch #foodadventure #realsimple #feedfeed #kitchenbowl #marthabakes #thebakefeed #inseasonnow #sweetcuisines #bakersgonnabake #gatheredstyle #f52grams #lifeandthyme #moodofmytable #lemoncake #lemonlove #simplethingsmadebeautiful #homemadefood #foodphotographerhampshire #scrumptiouskitchen #fromscratch #foodstyleguide

Ett inlägg som delas av Anna Wierzbinska (@anna_wierzbinska) on

Ingredienser

  • 1 cela in ¾ skodelice + 2 žlici moke
  • ¾ kopp socker
  • 2 žlici pecilnega praška
  • 300 g pastinaka (nariban)
  • 2 žlici makovih semen
  • 3 limone (ožeta + naribana lupina)
  • ¾ skodelice olja
  • 7 žlic jogurta
  • 4 ägg
  • 1 kopp strösocker
  • borovnice za okrasitev po želji

Förberedelse

Segrejte pečico na 180 stopinj Celzija. V pekač položite papir za peko.

V večji posodi združite sladkor, moko in pecilni prašek. V maso dodajte nariban pastinak, makova semena in limonino lupino. Vse dobro premešajte. Dodajte olje, jogurt in jajca. Maso vlijte v pekač in jo pecite 55 minut.

Medem ko se torta peče, združite limonin sok in sladkor, da nastane leden preliv, ki ga nato prelijete po ohlajenem pecivu.

Švedske palačinke

Se detta inlägg på Instagram

#raspberrycrepes

Ett inlägg som delas av Katharine Nohr (@triathlonnovels) on

Ingredienser

  • 1 cela in ¾ skodelice moke
  • nypa salt
  • 1 cela in ¾ skodelice mleka
  • 6 žlic masla (stopljeno)
  • 3 ägg
  • 1 žlica vaniljevega izvleča
  • malinov namaz, med, sveže maline in sladkor po okusu

Förberedelse

V večji posodi združite moko in sol. V manjši posodi združite mleko, maslo, jajca in vaniljev izvleček. Združite tekoče sestavine s suhimi. Dobro premešajte. Maso pokrijte in jo pustite počivati čez noč. Pred uporabo mora biti masa na sobni temperaturi.

Palačinke lahko pripravite v obliki torte ali jih “tradicionalno” zrolate. Obogatite jih z najljubšimi dodatki.

Švedski zvitki s cimetom

Sestavine za pecivo

  • 340 g mleka
  • 640 g moke
  • 34 g sladkorja
  • 14 g kvasa
  • ½ žlice soli
  • ½ žlice cimeta
  • ½ žlice kardamoma

Sestavine za polnilo

  • 128 g masla
  • 106 g rjavega sladkorja
  • 1 matsked kanel
  • ½ žlice kardamoma
  • 1 jajce, sladkor po potrebi

Förberedelse

V manjšem loncu segrejte mleko (35 stopinj Celzija). V posodi od mešalnika združite moko, sladkor, kvas, sol, cimet in kardamom. Sestavine mešajte 15 sekund, nato jim dodajte mleko. Sestavine naj se mešajo 3 minute. Pecivo premestite v namaščeno skledo, ki jo pokrijte in pustite počivati eno uro.

V tem času lahko naredite polnilo – v večji skledi zmešajte maslo, rjavi sladkor, cimet in kardamom. Pomokajte delovno površino in testo razvaljajte, da nastane pravokotnik velikosti 9 x 15 cm. Nadev enakomerno razporedite po pecivu (do robov).

Testo prepognite tako, kot da bi zlagali pismo, ki se pregleda standardni ovojnici. Testo razrežite na 15 trakov (režete vzdolž krajše strani testa). Vsak trak povaljajte po površini, da nastane spirala. Testo ovijajte v krog, da nastane krog. Postopek ponovite.

Pokrijte zvitke in počakajte 30 minut, preden se lotite peke. Potem, ko testo vzide, ga premestiti v pečico, ki je segreta na 200 stopinj Celzija.

Med dig sedan 2004

Från år 2004 vi undersöker urbana trender och informerar vår community av följare dagligen om det senaste inom livsstil, resor, stil och produkter som inspirerar med passion. Från 2023 erbjuder vi innehåll på stora globala språk.