Hned na konci Gorických Brd, těsně před hranicemi, se nachází malebná vesnička Medana. Všem je známá svou poezií a vínem, ale ukrývá i kulinářské speciality. Na rychlý oběd či večeři však nepojedeme přes půl Slovinska, a tak nám kousek Medany vykouzlí přímo v lublaňském hostinci Medana. Pro bridskou kuchyni...
Cesta v Mestni log 3
Lublaň
Prav na koncu Goriških brd, malce pred mejo, najdemo slikovito vas Medana. Vsem je znana po poeziji in vinu, skriva pa tudi kulinarične posebnosti. A vendarle se na hitro kosilce ali večerjo le ne bomo vozili čez pol Slovenije, zato nam košček Medane pričarajo kar v ljubljanski Gostilni Medana. Za briško kuhinjo velja, da je preprosta, a pestra, zanimiva in okusna. Brda so kulinarično stičišče furlanske in italijanske kuhinje, mednje pa se z ravno pravšnjo mero skuša vriniti pridih Mediterana. V Gostilni Medana ohranjajo briško izročilo, zato bomo predse vedno dobili sezonsko obarvane jedi iz odličnih domačih sestavin, ki jih zaznamujejo naravni in polni okusi. Letni čas je kralj v Medani, zato nikakor ne pričakujmo enakega jedilnika pozimi ali poleti, jeseni ali spomladi. Glede na trenutne kulinarične poudarke nam bodo v Gostilni Medana znali svetovati tudi o primernem vinu, ki se bo kar najbolje skladal s hrano. Privoščili si bomo lahko lahke testenine, rižote ter njoke, mesne in brezmesne jedi s skrajšanega jedilnika, kuharji pa nas bodo vedno presenetili s kakšno novo kulinarično domislico iz zakladnice jedi, ki so jih kuhale briške none. Za urbane ljudi, ki imajo malo časa, imajo v Medani pripravljena tri dnevna kosila ali hitri dopoldanski obrok, sladkosnede pa bodo presenetili s pestrimi dnevnimi sladicami ali pa s katero iz železne ponudbe, kot sta tiramisu z marelicami ali panakota.