Krompirjevi njoki z lisičkami in češnjevim paradižnikom so čudovita jesenska jed, ki tekne ob hladnejših večerih in razveseli prav vsakega gosta. Tukaj je recept za gurmansko italijansko jed, ki je s slastnimi gobicami, svežimi paradižnički in nežno smetano prava harmonija okusov …
Zakaj ne bi svojih najdražjih razveselili z jesensko poslastico, ki prepriča še tako zahtevnega dobrojedca? Tukaj je recept za krompirjeve njoke z lisičkami in češnjevim paradižnikom, ki preprosto očara.
Recept za krompirjeve njoke z lisičkami in češnjevim paradižnikom
Ingredience:
- 400 g krompirjevih njokov
- 400 g lisičk, narezanih na polovice
- 300 g češnjevcev, narezanih na polovice
- 2 stroužky česneku
- olivový olej
- 250 ml sladké smetany
- 70 g parmezana
- bílé víno
- sůl
- sveže mlet poper
- svež peteršilj, nasekljan
PŘEČTĚTE SI VÍCE: Recept: Mini pizza s Nutellou - ultimátní kulinářský neřest pro všechny nutelloholiky
Příprava
Lisičke očistimo, stremo stroka česna in v posodi zavremo vodo za kuhanje krompirjevih njokov. V ponvi segrejemo nekaj žlic olivnega olja, nanj stresemo česen in dodamo lisičke. Pražimo dve minuti, nato zalijemo s kozarcem belega vina. Primešamo sladko smetano in kuhamo približno tri minute. Njoke stresemo v vrelo vodo in jih kuhamo, dokler ne priplavajo na površje. Gobicam dodamo češnjevce, začinimo po okusu in kuhamo še tri minute. Njoke odcedimo in primešamo k omaki. Vse skupaj potresemo s svežim peteršiljem in parmezanom ter postrežemo. Dober tek!