fbpx

Herbstrezept: Kartoffelgnocchi mit Pfifferlingen und Kirschtomaten

Rezept

Krompirjevi njoki z lisičkami in češnjevim paradižnikom so čudovita jesenska jed, ki tekne ob hladnejših večerih in razveseli prav vsakega gosta. Tukaj je recept za gurmansko italijansko jed, ki je s slastnimi gobicami, svežimi paradižnički in nežno smetano prava harmonija okusov …

Zakaj ne bi svojih najdražjih razveselili z jesensko poslastico, ki prepriča še tako zahtevnega dobrojedca? Tukaj je recept za krompirjeve njoke z lisičkami in češnjevim paradižnikom, ki preprosto očara.

Recept za krompirjeve njoke z lisičkami in češnjevim paradižnikom

Zutaten:

  • 400 g krompirjevih njokov
  • 400 g lisičk, narezanih na polovice
  • 300 g češnjevcev, narezanih na polovice
  • 2 Knoblauchzehen
  • Olivenöl
  • 250 ml süße Sahne
  • 70 g Parmesankäse
  • Weißwein
  • Salz
  • frisch gemahlener Pfeffer
  • svež peteršilj, nasekljan

WEITERLESEN: Rezept: Mini-Pizza mit Nutella – das ultimative kulinarische Laster für alle Nutelloholics

Vorbereitung
Lisičke očistimo, stremo stroka česna in v posodi zavremo vodo za kuhanje krompirjevih njokov. V ponvi segrejemo ein paar Esslöffel Olivenöl, nanj stresemo česen in dodamo lisičke. Pražimo dve minuti, nato zalijemo s kozarcem belega vina. Primešamo sladko smetano in kuhamo približno tri minute. Njoke stresemo v vrelo vodo in jih kuhamo, dokler ne priplavajo na površje. Gobicam dodamo češnjevce, začinimo po okusu in kuhamo še tri minute. Njoke odcedimo in primešamo k omaki. Vse skupaj potresemo s svežim peteršiljem in parmezanom ter postrežemo. Dober tek!

Seit 2004 bei Ihnen

Ab 2004 Wir recherchieren urbane Trends und informieren unsere Follower-Community täglich über das Neueste aus den Bereichen Lifestyle, Reisen, Style und Produkte, die mit Leidenschaft begeistern. Ab 2023 bieten wir Inhalte in den wichtigsten Weltsprachen an.