Ste vedeli, da kaki raste na drevesu, ki spada v družino dreves Diospyros, kar v stari grščini pomeni "sadež bogov"? Tako je, oranžni sadež, ki ga je jeseni v izobilju, naj bi premogel ogromno mineralov, vitaminov in antioksidantov, zaradi česar so ga cenili že v starih časih in zaradi česar si ga to jesen privoščite na vse možne načine. Eden izmed najbolj slastnih bo vsekakor kakijeva pita, ob kateri bi si prste oblizovali tudi bogovi. Tukaj je recept za božansko dobro kakijevo pito ...
Khaki je jesenski sadež, ki naj bi vseboval visoke vsebnosti vitaminov, mineralov, antioksidantov in vlaknin, ki jih naše telo potrebuje za optimalno delovanje. Da bodo kakiji vam in vašim gostom še bolj teknili, iz njih pripravite slastno kakijevo pito.
Recept za božansko dobro kakijevo pito:
Sestavine za božansko dobro kakijevo pito
Na těsto:
- 1 velké vejce
- 50 g sladkorja v prahu
- naribana limonina lupinica
- 100 g másla
- 150 g mouky
- 1 sáček vanilkového cukru
- 1 ščepec pecilnega praška
Na náplň:
- 550 g zelo zrelih kakijev
- 60 g cukru
- 2 sáčky vanilkového cukru
- 80 g strouhanky
- 50 g ostre moke
- 10 g masla za pekač
Navodila za pripravo božansko dobre kakijeve pite
Pečico predhodno ogrejemo na 190 stopinj. V večji posodi zmešamo jajce, sladkor, maslo in naribano limonino lupinico. V drugi skledi zmešamo moko, vaniljev sladkor in pecilni prašek ter zmes dodamo prvi mešanici. Vse sestavine zgnetemo v testo, hlebček zavijemo v prozorno folijo za živila in zvitek za pol ure postavimo na hladno.
Kakije operemo, odstranimo jim pecelj in koščice ter jih narežemo na majhne kose. Koščke damo v večjo skledo in jih posujemo s sladkorjem, vaniljevim sladkorjem, drobtinami in moko.
PŘEČTĚTE SI VÍCE: Recept: božská čokoládová pěna pouze ze dvou ingrediencí!
Okrogel pekač za pite izdatno namastimo. Ohlajeno testo razvaljamo in z njim obložimo dno namaščenega pekača. Testo prekrijemo s kakijevim nadevom in pito položimo v pečico. Pečemo približno pol ure. Dober tek!