Když se stupně vyšplhají ke 30, pak víte, že je čas na příjemné ochlazení. Máme pro vás recept na nejlepší domácí broskve a řecký jogurt.
To je naša najnovejša obsedenost. Večplastne najboljše domače lučke z breskvami in grškim jogurtom so videti ču-do-vi-to, hkrati pa so takšne tudi po okusu!
Ingredience:
- 435 g breskev, olupljenih in narezanih na krhlje
- 66 g rjavega sladkorja
- půl lžičky skořice
- ščepec morske soli
- 340 g grškega jogurta
- 112 g kisle smetane
- 2 čajni žlički vaniljevega ekstrakta
Příprava:
Pečico predogrejte na 190 stopinj Celzija. Breskve enakomerno razporedite po pekaču, obloženem s papirjem za peko. Dodajte rjavi sladkor, cimet in sol ter premšajte, da se okusi združijo. Breskve pecite tako dolgo, da postanejo mehke (20 do 25 minut). Ohladite za 15 minut. V večji skledi zmešajte grški jogurt, kislo smetano in vaniljev izvleček. Približno 3/4 mase premestite v posodo, iz katere boste lahko maso nato izlivali. Tej masi dodajte ohlajene breskve in jih s pomočjo mečkalca za krompir, ki bo breskve lepo stisnil, vmešajte v maso. Koščki breskev seveda lahko ostanejo.
2 žlici jogurtove mase prelijite v model za lučke. Temu naj sledijo 4 žlice breskove mase in nato še 4 žlice jogurtove. Nadaljujete, da porabite vso maso. Držala za lučke namestite v sredino modela in model prenesite v zamrzovalnik, kjer naj bo vsaj 2 uri. Za lažje odstranjevanje lučk iz modelov lahko model na hitro “otoplite” s toplo vodo. Pa sladek dober tek!