Pred vami je recept za zebraste palačinke - fenomenalno različico običajni palačink, ki jo hitro in enostavno pripravimo!
Družino ali prijatelje lahko presenetite s popolnoma novo različico vašega najljubšega prigrizka – zebrastimi palačinkami. Prihajajo iz družine tankih francoskih palačink, od svojih “sorodnic” pa se razlikujejo po rjavih vzorcih, dobljenih z dodajanjem kakava v del mešanice.
Priprava je zelo preprosta, zato jo lahko tudi začetniki zelo hitro obvladajo. Še bolje, končana sladica je videti, kot da bi prišla iz rok vrhunskega kuharja. Prepričani smo, da bodo te posebne palačinke pri vas doma vzbudile veliko navdušenja, zato je tukaj recept!
Recept za zebraste palačinke
Sestavine za zebraste palačinke
- 500 ml mléka
- 2 vejce
- špetka soli
- 1 žlica stopljene masla
- 1 dcl mineralne vode
- mouka
- 1 žlica kakava (gre v 1/4 testa)
- 1 pumpica za dekoracijo ali slaščičarska vrečka za ustvarjanje spiral s temno maso
Priprava zebrastih palačink
Zmešamo jajci, sol, margarino, mineralno vodo, nato tekoči zmesi postopoma dodajamo moko, dokler ne postane kremasta in srednje gosta.
1/4 zmesi ločimo v drugo skledo, dodamo kakav in mešamo, da se sestavine dobro premešajo. Dobljeno zmes vlijemo v pumpico ali slaščičarsko vrečko z ozko šobo.
V ponvi segrejemo olje in vlijemo klasično mešanico za palačinke, počakajte približno 10 sekund oziroma dokler testo rahlo ne porjavi in da ni več kašasto, nato pa s pumpico s temno maso v krogu rišemo spirale.
Palačinko pečemo do konca in postopek ponovimo za vsako palačinko. Končanim palačinkam izberemo nadev po želji. Pa sladek dober tek!