fbpx

9 slags mad, du ikke vidste, du kunne 'smide på grillen'

Når vi beslutter os for at arrangere en picnic, er čevapčiči, fjerkræ, raznjiči og hotdogs normalt på menuen sammen med grøntsager og brød. Hvorfor ikke prøve noget nyt? Du kan tilberede mange andre lækkerier på grillen.

Kuharski mojstri ne bi bili mojstri, če ne bi znali pripraviti specialitet, za katere navadni smrtnik ni še niti slišal. Če boste upoštevali njihove nasvete, pa se lahko tudi v prelevite v prave gurmane in svoj piknik popestrite s prav posebnimi jedmi. Poglejmo, s katerimi.

Østers


Priljubljena vrsta školjk je kot nalašč za peko na žaru. Razprite njihovo lupino in jih začinite s papriko, česnovimi stroki, koriandrom, maslom in limoninim sokom.

Piščančja pizza


Ali si predstavljate, kako je videti piščančja pizza? Namesto testa uporabite piščančja prsa, v katera zavijete paradižnik, mocarelo, salamo in olive, seveda pa lahko pri izbiri sestavin pokažete tudi nekaj ustvarjalnosti.

Piščančji srčki

https://www.instagram.com/p/BgSt7j3APBY/?utm_source=ig_embed
Kdo bi si mislil, da je za peko na žaru primerna tudi drobovina. Srčke pripravite kot nabodala in jih začinite s sojino omako, česnovim in ingverjevim pirejem, sladkorjem, čilijem in limetinim sokom.

Prepelica


Prepeličje meso je primerno za žar, saj je njegova priprava hitra, obenem pa ob peki ostane sočno. Priporočamo, da ga marinirate z repičnim oljem, česnom in parmezanom.

Banane s slanino

https://www.instagram.com/p/BUZtLu0Fw8X/?utm_source=ig_embed
Nekoliko nenavadna kombinacija, ki pa je gotovo vredna poskusa. Kos banane ovijte s slanino, pri čemer si pomagajte z zobotrebci. Na gotovo jed nanesite še nekaj čilija, javorjevega sirupa in soli.

Jegulja


Pred začetkom peke jegulje je treba odstraniti njene kosti, nato pa jo narezati na manjše dele in natakniti na nabodalo. Začinite jo z riževim žganjem, sojo in sladkorjem.

Blæksprutte

Se dette opslag på Instagram

Some tasty looking octopus here, well garnished too! 😋 #yummo . . 🐙 . . 🐙 . . 📷 courtesy @burntendssmokingco Been a bit quiet on the bbq front but enjoying what we have in our own backyard.. caught only a couple of hours earlier a stones throw away.. Working on one of our @busseltonjettyofficial dinner dishes 🐙🐙🔥🔥🌶🌶 all done over @clean_heatcharcoal love this product 🙌🙌 . . 🐙 . . 🐙 . . #octopus #bbq #jettydinner #bbqtreat #perthbbq #grilledoctopus #bbqoctopus #loveoctopus #tastyoctopus #🐙 #BBQ #octopusking #octopusgrill #bbqlads #bbqking #bbqfood #grill #kingofthegrill #bbqlegend #instagrill #food #foodie #instafood #bbqtime #bbqlife #streetfood #bbqseafood #seafood #lovefood . . 🐙 . . 🐙 . . 👇 Tag a friend to make ‘em hungry! 👇

Et opslag delt af BBQlads ® (@bbqlads) on


Priprava hobotnice vam bo vzela veliko časa, saj se more ta morska žival peči počasi. Po koncu dolgotrajnega postopka jo okrasite z limono.

Volovje srce


Sprva odstranite maščobo in zgornji del prekata ali pa ta del priprave prepustite svojemu mesarju. Nato srce začinite z limonsko travo, ribjo omako, čilijem in česnom. Pečeno bo že po nekaj minutah.

Piščančja koža


Morda se sliši nekoliko nenavadno, a piščančja koža je še kako užitna. Marinirajte jo v ribji omaki, ki ji dodajte še nekaj sojine omake in belega popra.

Med dig siden 2004

Fra år 2004 vi forsker i urbane tendenser og informerer vores fællesskab af følgere dagligt om det seneste inden for livsstil, rejser, stil og produkter, der inspirerer med passion. Fra 2023 tilbyder vi indhold på store globale sprog.