Apple and Pecan Crostata er en af de bedste efterårsdesserter, der er svær at slå. Vores gæster vil blive imponeret over det smukke udseende, sprøde skorpe og guddommeligt saftige indre af den franske tærte, som passer særdeles godt til duftende kanel te...
Z jesenjo pride čas jabolk, ki se zelo dobro obnesejo tudi v obliki hrustljave krostate. Tokrat smo se lotili peke malce bolj eksotične, saj smo klasične orehe zamenjali z južnoafriškimi pekanovimi, ki veljajo za ene izmed najbolj zdravih oreščkov.
Recept za krostato z jabolki in pekanovimi orehi
Ingredienser
Za polnilo:
- 80 g zmehčanega masla
- 70 g sukker
- 1 æg
- 80 g pekanovih orehov (½ zmletih)
- 50 g mel
- ½ žličke mletega cimeta
- 3 sladka jabolka
- saft af ½ citron
Til dejen:
- 230 g moke
- 60 g sukker
- knivspids salt
- 130 g smør
- en skefuld vand
Priprava krostate z jabolki in pekanovimi orehi
Najprej se lotimo priprave testa. V skledo presejemo moko, dodamo sladkor in sol. Maslo narežemo na koščke in jih razporedimo po kupčku moke. Zgnetemo z električnim mešalnikom, nato dodamo rumenjak in žlico hladne vode. Nadaljujemo z gnetenjem, dokler ne dobimo gladkega testa. To oblikujemo v kepo, ki jo za pol ure postavimo v hladilnik.
Pečico segrejemo na 200 stopinj. Jabolka operemo, olupimo in narežemo na rezine, ki jih vržemo v skledo in pokapamo z limoninim sokom. V drugi skledi penasto umešamo maslo in sladkor. Zmesi dodamo jajce, zmlete orehe, moko in cimet. Spet dobro premešamo.
LÆS MERE: Recept: mini pica z Nutello – ultimativna kulinarična pregreha za vse Nutelloholike
Pult pomokamo in na njem razvaljamo testo v krog. Nato damo testo v namaščen pekač in ga premažemo z nadevom. Pazimo, da robovi ostanejo prazni. Po nadevu razporedimo jabolka in previdno zavihamo prazne robove. Povrhu posujemo cele orehe in krostato postavimo v pečico. Pečemo približno 40 minutter.