Selvfølgelig kender vi alle Marinka Dobnik, ejeren af Dobnik chokoladestudiet. Hun er den første, der pløjer brakjorden i produktionen af chokoladeprodukter her, og som hun selv siger: ”Chokolade er mit liv.” Hun sværger selv til mørk chokolade med et højt indhold af kakaodele, hvilket har en positiv effekt på menneskets sundhed.
Vsi izdelki iz ateljeja Dobnik, sledijo vodilu visoke kakovosti. To zagotavljajo z ročnim delom, naravnimi in kakovostnimi sestavinami ter z uporabo prave čokolade. V njihovih pralinah in čokoladah nikoli ni in ne bo konzervansov, saj bi ti neizbežno ubili njihov čar, to, da jih poješ sveže. Novi recepti se neprestano preizkušajo v naši čokoladnici; stare spreminjamo in izboljšujemo. Izbira izdelkov sledi letnim časom. Trenutno je v modi temna čokolada z zelišči, likerji in žganjem. Za popolni užitek ob črni čokoladi priporočamo kozarček konjaka ali sladkega vina.
V mesecu decembru, ko vse diši po cimetu, kuhanem vinu, čokoladi in mandljih, pa so zopet presenetili z novo zimsko bonboniero Winter collection, s katero si bomo lahko krajšali mrzle zimske večere. Bonbonjero odlikujejo ročno narejeni pralineji kot so praženi mandlji, sezam, cimet in cointreau. Seveda z odlično čokolado, brez konzervansov, umetnih okusov ali barvil. (300g Cena: 16,60 €)
Obisk katere od njihovih čokoladnic bo pravo doživetje za naše brbončice. Poleg čokolade, pa se bomo lahko še razvajali s piškoti, tortam ali se greli z vročo čokolado.
Ljubljana: Trg Republike 1- pasaža Maxi;
Maribor: EUROPARK, Pobreška 18;
Celje: CITYCENTER, Mariborska c. 100; Žalec: Šlandrov trg 1
Mere information på:
http://cokoladniatelje.si/