fbpx

Paralympian løber 1500 meter hurtigere end OL-vinderen!

Paralympiske Lege 2016

Algerieren Abdelatif Baka, en paralympisk mand på 1500 meter, slog ikke kun verdensrekorden ved de paralympiske lege i Rio, men hans vindertid var endnu hurtigere end OL-vinderen, amerikaneren Matthew Centrowitz. Hvad mere er, ville denne kun blive nummer fem ved de paralympiske lege! Se dette fantastiske løb!

Abdellatif Baka det er i 1500 meter løb for synshandicappede løbere opnået verdensrekord, som nu udgør 3:48,29, hvilket er to hundrededele bedre end før. Men den utrolige historie om den algeriske løber slutter ikke der. Vindertiden er næsten et sekund bedre end tiden Olympisk mester Matthew Centrowitz, der løb tør for tid i det sidste løb i Rio for en måned siden 3:50,00.

Abdellatif Baka (i midten), Tamiru Demise og (venstre) Henry Kirwa (højre)

Ganske vist løb han meget hurtigere i eliminationskampene, men han ville ende med det mærke ved Paralympics bare ikke femtepladsen. Der ville have været en etiopier før ham Til Tamir Demise, en kenyaner Henry Kirwa og Fouad Baka, bror til vinderen, der løb 3:49,84. Det skal tilføjes, at det sidste løb på 1500 meter var ved de olympiske lege en af de langsomste i historien. Centrowitz vandt guldet med den langsomste tid siden 1932.

LÆS MERE: En blind fodboldspiller scorede et mål, som selv Messi ikke ville skamme sig over

Den algeriske paralympiske løb i T13 kategorien, hvori strømmer dem, der ser meget dårligt, men stadig godt nok til ikke at få brug for det guider. I en gruppe T12 synshandicappede løbere, der har guider med sig, v T11 og helt blinde atleter, der også har guider ved siden af sig.